Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

30. mart 2020.

„Zovem stalno, ali je zauzeto, ili se niko ne javlja kada zovem volontere Crvenog krsta“, žale se neki od građana, a u Štabu za vanredne situacije u Kraljevu tvrde da je u pitanju preopterećenost linija i savetuju šta građani treba da urade

Građani Kraljeva se ovih dana žale da ne mogu da dobiju telefone Crvenog krsta kako bi dobili informaciju da li i kada volonter može da dođe i donese im pomoć; u pitanju je, tvrde u Gradskom štabu za vanredne situacije u Kraljevu, problem koji nastaje zbog preopterećenosti telefonske linije.

- Preporuka za sve takve građane je da budu uporni i redovno pozivaju. Takođe, kada im volonter dođe prvi put i kupi određene namirnice, najstariji sugrađani treba da razmene brojeve telefona sa volonterom, kako bi kasnije mogli da se čuju direktno sa njim, bez pozivanja kol centra Crvenog krsta. Trudimo se da maksimalno pokrijemo teritoriju čitavog grada i da uspemo da pomognemo svim našim sugrađanima starijim od 65 godina i omogućimo da dobiju potrebne namirnice – poruka je nadležnih iz Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji grada Kraljeva.

Radmila Dobrić, sekretar kraljevačkog Crvenog krsta navodi da su u kol centru za poslednjih pet dana primili 985 poziva, u proseku oko 200 dnevno. Takođe, važno je znati da građani pozive mogu da upute do 14 časova, kada volonteri počinju da izlaze na teren i izlaze u susret građanima koji su tražili određenu vrstu pomoći. Niko, dakle, ne treba da se ljuti ako telefone Crvenog krsta zove posle 14 časova, već treba da sačeka naredni dan.

Osobe sa invaliditetom mogu da se obrate na iste brojeve telefona koji važe za lica starija od 65 godina, jer je i licima sa invaliditetom neophodno da im neko donese osnovne namirinice.

Civilna zaštita je angažovana u čitavom procesu od proglašenja vanrednog stanja, a njihove ekipe svakodnevno dezinfikuju ulaze u stambene zgrade. Danas počinje i drugi krug dezinfekcije ulaza stambenih zgrada u užem krugu grada, pa će svi stambeni ulazi biti ponovo dezinfikovani.

fotografija: Mladen Vujić

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments