Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

20. april 2017.

Medicinska sestra Svetlana Andrić i dr Branimir Dugalić, pravi su “dvojac u belom” i tim zdravstvene ambulante na Rudnu (najudaljenijem od grada na teritoriji opštine Kraljevo) koji pravu lepotu svog poziva vide baš u radu na selu

Na prvi pogled Svetlana Andrić izgleda kao i svaka druga medicinska sestra. Obučena u belo, ljubazna, komunikativna, profesionalna, humana. Međutim, ono što je izdvaja od drugih je njena ljubav prema selu i čvrsta odluka da tu i ostane. I dok mladi, pa čak i oni malo stariji, iz sela odlaze u grad “trbuhom za kruhom”, Svetlana je, nakon završene srednje Medicinske škole u Čačku, 2004. godine posao dobila u ambulanti na Rudnu i nikada nije poželela da promeni radno mesto. U međuvremenu je zasnovala porodicu, pa ljubav prema lepotama i čarima seoskog života prenosi na svoje dvoje dece.

Svetlana kaže da voli svoj poziv i nije joj teško da svakom pacijentu pruži neophodnu pomoć. Lepo je znati da se uz nas osećaju bezbednije, kaže ona i dodaje:

- Volim ovaj kraj, ljude, posao. Iako je radno vreme ambulante od 7 do 13 časova, doktor i ja smo meštanima Rudna na raspolaganju 24 časa dnevno. Onda vidite koliko je ovo odgovoran posao. Ipak, ne žalim se i nikada ne bih posao medicinske sestre zamenila nekim drugim. Zaista ne mogu zamisliti da radim bilo šta drugo osim ovoga - iskrena je Svetlana.

Meštani Rudna, najudaljenije tačke na teritoriji grada Kraljeva, imaju samo reči hvale i za Svetlanu Andrić i za doktora Branimira Dugalića, koji iz Ušća svakodnevno putuje do ambulante Rudno. Nema tih vremenskih prilika i neprilika koje bi sprečile ovaj vredni tim da pruži zdravstvenu pomoć.

- Prezadovoljni smo, jer imamo odličnu sestru i lekare koji ovde rade. Nikada nije bilo problema u komunikaciji - kažu meštani Rudna koje smo zatekli u čekaonici ambulante.

Ne postoji manje ili više odgovoran posao. Jer ako postoje ljubav prema njemu, profesionalni pristup i posvećenost, ništa ne predstavlja prepreku na putu ka uspehu. Medicinska sestra Svetlana Andrić i dr Branimir Dugalić su pravi primer za to.

 

                                    Anđelka Milošević, PR Doma zdravlja Kraljevo

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments