Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

3. maj 2017.

Na dan održavanja manifestacije važne svršenim srednjoškolcima, Kraljevo će imati dva događaja – Maturski ples sa humanitarnom notom u podne, a u 20 časova u novoj Hali sportova koncert, na kojem će Aca Lukas nastupiti besplatno

U organizaciji kraljevačke Kancelarije za mlade, u okviru ovogodišnjeg Maturskog plesa, koji će na Trgu srpskih ratnika biti održan 19. maja tačno u podne, maturanti će nositi krune, a u centru grada biće postavljeni i štandovi sa kutijama na kojima će i ostali građani moći da kupe  krune po simboličnoj ceni od 100 dinara

Ovakvu akciju Kancelarija za mlade ovog maja organizuje treći put. Pre dve godine bila je to akcija „Kruna za Jovanu Radenković“, prošle godine maturanti su prikupljali pomoć za nekadašnjeg košarkaša Danila Jovanova, a ove godine, biće to humanitarna akcija za pomoć petnaestogodišnjoj Kraljevčanki Tanji Baltić koja boluje od cerebralne paralize.

- Maturanti će svoju humanost iskazati posvećivanjem svog Maturskog plesa toj devojčici, a volonteri Kancelarije biće raspoređeni na četiri punkta sa kutijama za pomoć Tanji, kako bi i svi ostali sugrađani mogli da se uključe u akciju – istakao je Nikola Radević, koordinator Kancelarije za mlade, napominjući da i mimo ove akcije, svi koji su u prilici i žele da pomognu bolesnoj Kraljevčanki. mogu to da učine na žiro račun 330-0000024001434-51

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić najavio je, na istoj konferenciji za novinare, da će se istog dana u 20 sati održati koncertu Ace Lukasa u novoj Hali sportova.

- Poziv za ovaj besplatan koncert, osim maturantima, upućen je svim Kraljevčanima i meštanima okolnih gradova. Grad Kraljevo prihvatio je obavezu da finansira postavljanje bine, tehničke efekte i zvučnu i svetlosnu signalizaciju, a nastup Ace Luukasa biće potpuno besplatan – saopštio je Terzić, dodajući da će cena koju grad plaća za ovaj događaj biti poznata kada se završi javna nabavka i da će javnost o tome biti obaveštena.

Na novinarsko pitanje zašto baš Aca Lukas, a ne, recimo, Beogradska filharmonija i zašto sada, nekoliko dana posle konerta u Areni, gradonačelnik Terzić je odgovorio konstatacijom da je pitanje gde bi filharmonija mogla da nastupi, kao i da su oni koji su bili na koncertu Ace Lukasa u Areni morali da plate skupe ulaznice, a da će „Kraljevčani zbog besplatnog koncerta biti privilegovani“.

- Kraljevo spada u grupu retkih gradova koji izdvajaju značajna materijalna sredstva za ustanove i projekte u kulturi. To je više od 200 miliona dinara na godišnjem nivou. Dovoljno je da uopredite kraljevački muzej, biblioteku ili druge ustanove kulture u našem gradu sa onima u gradovima slične veličine, se samo u Srbiji, nego i van nje i videćete da se kod nas kulturi poklanja velika pažnja – ocenio je gradonačenik Terzić.

Na primedbu da ima onih koji bi umesto Ace Lukasa želelei da slušaju kvalitetniju muziku u Hali sportova, prvi čovek Kraljeva je rekao da nema ništa protiv da se „organizuje konccert bilo kojeg drugog izvođača ili grupe koji bi privukli veliki broj Kraljevčana, ukoliko oni to budu radili iz istih razloga, odnosno potpuno besplatno, kao što je ovog puta slučaj“.

- Da se javio neko drugi sa istom željom, a da može da privuče veliki broj gledalaca, identično bismo postupili -  rekao je Terzić, odbijajući da prihvati da se na ovakav način pokušava kreiranje javnog mnjenja ili povlađuje publici koja nije elitna, niti opredeljena za visoku kulturu.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - dr Lidija Cvetic

  Gost - dr Lidija Cvetic

  Gospodin gradonacelik misli da je na nivou komercijalizovati i popularizovati primitivizam. Takodje, dati mu legitimitet uvodjenjem u praksu prosvete. Ja mislim da je pojam obrazovanja i PROSVETE ustanovljen na nekim drugacijim principima. Isticati ovim primerom da Kraljevo ulaze u kulturu ?? Staviti imena institucija kao sto su kraljevacki muzej ili biblioteka u kontekst ovakvog dogadjaja? Poistovetiti kulturu i prosvetu sa turbo folkom i opravdati takav cin humanitarnom svrhom? Pa nemojte da vam turbo folk i civilizacijsko smece leci decu. Po tom principu mozemo javne kuce pretvoriti u institucije kulture i budzete domace prosvete !
  Zasluzuju vasi gradjani i nasa deca mnogo vise.
   
  • Ime: dr Lidija Cvetic
 • Gost - dr Lidija Cvetic

  Gost - dr Lidija Cvetic

  Moze Kraljevo da maturira bez Lukasa. A i da doktorira ! I glupost je besplatna i primitivizam isto / pa ga ne sluzimo deci za primer. Ni za nagradu, niti ih uzimamo u nekakve svrhe. Tako su mene makar ucili. A i ja cu uciti tako. Treba braniti skolu. I mi koji nosimo ta zvanja civilizacijski smo odgovorni. Mislite o tome. Sramota, doktore. Komercijalizovati primitivno? - o kakvom nivou govorite ?
  • Ime: dr Lidija Cvetic
 • Gost - Danijela

  Gost - Danijela

  Bolja varijanta je bio Mile Kitić, sledeći put obavezno ga kontaktirati.
  • Ime: Danijela