Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

5. maj 2017.

Koncert u novoj Hali sportova 19. maja, na dan održavanja Maturskog plesa, grad Kraljevo koji plaća binu, rasvetu i ozvučenje koštaće 1.250.000 dinara, iako Aleksandar Vuksanović, poznatiji kao Aca Lukas - nastupa besplatno

Kraljevački maturanti se i ove godine ozbiljno pripremaju za maturski ples. Važan im je to događaj, bili su među prvima u Srbiji koji su na trgu igrali poznati ples četvorki, a od pre tri godine ovde je ovom događaju pridodat i humanitarni karakter.

Učesnici plesa nosiće na glavi krune, koje će građanima prodavati za stotinu dinara.

U tome će im pomagati i aktivisti gradske Kancelarije za mlade, a prikupljeni novac biće potrošen za lečenje petnaestogodišnje devojčice iz Kraljeva.

Da sve bude u duhu humanosti mladima su se pridružili i stariji, pa je Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva za taj 19. maj, samo u večernjim satima, najavio i građane pozvao na besplatan koncert Ace Lukasa. Ne ulazeći u to da li je baš pogođen muzički ukus mladih, lepo je što će i ostali građani Kraljeva i okolnih mesta moći da uživaju u novoj hali sportova.

Ali, ne leži vraže. Gradsko veće je za taj, dakle besplatan koncert, opredelilo 1.250.000 dinara. Za šta tolike pare ako pomenuti pevač peva besplatno? U obrazloženju se kaže za postavljanje bine, ozvučenje, svetlosne efekte...

Nije ta svota izdvojena odokativno već, kako se od pojedinih članova veća čulo, to je cena koju određuje firma za pružanje tehničke pomoći uz čije usluge Lukas isključivo peva.

Zato je među Kraljevčanima krenula priča i sve učestalije pitanje ako su tog dana i đaci i estradni umetnik veseli i humani, čudno da to nije i, kako se čuje, već odabrana firma za pružanje tehničke pomoći. I, šta će biti ako neka druga kuća, koja je takođe opremljena za koncerte najpoznatijih i veoma zahtevnih muzičkih umetnika, uputi korektnu ili čak humanu ponudu u kojoj je cena za ozvučenje i svetlosne efekte znatno niža. Pravdaće se to, verovatno, brojem mikrofona, svetlosnih uređaja i decibela... bez kojih Lukas nikako, a pogotovo besplatno ne peva.

autor: Miroljub Dugalić

izvor: “Politika online” (http://www.politika.rs/scc/clanak/379835/Besplatno-pevanje-Ace-Lukasa-za-deset-hiljada-evra)

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - zašto

  Gost - zašto

  A zašto taj novac lepo ne preusmeriti direktno roditeljima devojčice? A da... Zaboravih na doček nove god...
  Jadno i bedno...
  • Ime: zašto
 • Gost - KV

  Gost - KV

  Veoma SNSovski !
  • Ime: KV
 • Gost - Miroslav

  Gost - Miroslav

  Sve lopov do lopova! Čuj besplatno? 
  • Ime: Miroslav