Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

6. maj 2017.

Terzić: Ljude u Dositejevoj ulici najviše zanima kada će početi da se radi i gradi, do sada je bilo različitih dezinformacija, a ja ne mogu da dajem rokove početka izgradnje, kada grad Kraljevo nije jedini koji o tome odlučuje

Razumem zabrinutost i nestrpljenje građane Kraljeva, jer su različiti administartivni koraci, koji su morali da budu izvršeni tokom dosadašnje realizacije projekta „Urbana regeneracija u Dositejevoj ulici“ predugo trajali, izjavio je nakon podnošenja izveštaja o reaizaciji ovog projekta pred gradskim odbornicima gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

On je podnoseći izveštaj rekao da veruje da će grad Kraljevo uskoro imati završenu javnu nabavku za izbor izvođača radova i da će građani „moći u  bliskoj budućnosti da očekuju početak radova“.

- Lično nikada nisam nijednom izjavio, ni kao gradonačelnik, a ni pre toga, koji je datum početka radova u Dositejevoj ulici. Ne mogu to ni da izjavim kada se ovaj projekat ne tiče isključivo grada Kraljeva. U situaciji kada u dogovorima imate tri strane, onda vi niste jedini koji odlučuje – istakao je Terzić, zahvaljujući se na postignutom konsenzusu opozicije i pozicije oko ove teme (prema dogovoruu šefova odborničkih grupa po ovoj dopuni dnevnog reda skupštinske sednice – nije bilo rasprave nakon što je gradonačelnik podneo izveštaj)

On je ocenio da je „dobro što su zaštitne klauzule napravljene tako da šteta od nerealizovanih delova ugovora ne padne na teret grada Kraljeva“ i dodao:

- Verujem da će Vlada Srbije usvojiti predlog finansijskog ugovora koji je grad Kraljevo pripremio zajedno sa nadležnima u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture (MGSI) za nastavak procedura u realizaciji ovog projekta.

U podnetom izveštaju navodi se da je ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović 10. aprila ove godine formirala Komisiju za sprovođenje javne nabavke za odabir izvođača radova na izgradnji prve faze i donela Odluku o pokretanju postupka javne nabavke. komisija je krajem aprila usvojila tendersku dokumentaciju i predložila da se nabavka objavi 26. maja. Tenderska dokumentacija se pre objavljivanja upućuje na saglasnost Razvojnoj banci Saveta Evrope (BSE), koja je kao mogući iznos zajma za realizaciju ovog projekta odredila osam miliona evra, pa zaključivanje ugovora sa odabranim izvođačem radova ne treba očekivati pre kraja ove godine, navodi se u izveštaju. Razvojna banka još nije Ministarstvu dostavila nacrt Ugovora o donaciji, tako da odobrena sredstva još uvek nisu dostupna, pa će grad Kraljevo iz svojih resursa morati da organizuje stručni nadzor nad radovima na izgradnji prve faze.

Ministarstvo insistira da budu zaključeni predugovori o razmeni nepokretnosti sa svim vlasnicima postojećih stanova. Međutim, do sada je sa vlasnicima stanova u Dositejevoj ulici potpisano 335 predugovora, a preostalo je još 29 stanova za koje je to potrebno uraditi (pet vlasnika odbija da potpiše, 10 je u vlasništvu pravnih lica, na pet stanova nije okončana ostavinska rasprava, vlasnici pet stanova nemaju potpunu vlasničku dokumentaciju, a vlasnici četiri stana se nisu odazvali ranijim pozivima.

 

Od najznačajnijih aktivnosti u narednom periodu u izveštaju se navodi da to, kad su obaveze grada u pitanju, podrazumeva izmeštanje postojećih instalacija sa lokacije zgrade prve faze i izgradnju gradilišnih infrastrukturnih priključaka (do septembra ove godine), odnosno – priprema lokacije za izgradnju.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Dejan

  Gost - Dejan

  Mislim da Niko of odgovornih nije zainteresovan s mame na tatu I obratno je poznat sistem. U Ministarstvu kazu da se Kraljevcani ne interesuju
  • Ime: Dejan
 • Gost - KV

  Gost - KV

  Gradnja u Dositejevoj će biti, bar tako mi se čini, još dugo samo predizborno obećanje.
  • Ime: KV
 • Gost - MKV1

  Gost - MKV1

  Kako rekoše: "Mnogo babica, kilavo dete". Grad, republika, stanari... U startu se to moglo videti. Posebnu draž realizaciji ovog projekta su dali izbori, koji su, pored svega ostalog, bili kočnica koja značajno usporava sve što, po prirodi stvari, već usporavaju birokratske začkoljice... Biće, valjda, nešto od ovoga, ali to neće doživeti svi koje je prodrmao zemljotres u Dositejevoj ulici... (2010-2022?)
  • Ime: MKV1