Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

9. maj 2017.

Kraljevačka škola „Vuk Karadžić“ druga je škola u Srbiji, koja u saradnji sa švedskom kompanijom Volvo Trucks sprovodi kampanju čiji je cilj da upozna decu sa opasnostima koje ih svakodnevno vrebaju u saobraćaju

Ponekad, nekoliko dobrih saveta dovoljno je da spase mnoge živote. Edukativna radionica pod nazivom „STOP, LOOK WAVE“, koju organizuje švedska kompanija Volvo Trucks, u saradnji sa Gradskim savetom za bezbednost saobraćaja, održana je danas u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Kraljevu.

Prema podacimaSvetske zdravstvene organizacije, svake godine širom sveta u saobraćajnim nesrećama pogine više od 260.000 osoba mlađih od 19. godina. U mnogim nesrećama učestvuju kamioni i autobusi. Kompanija Volvo Trucks preduzela je korake da bi popravila ovakvu obeshrabrujuću statistiku. Lansirana je kampanja STOP LOOK WAVE na svetskom nivou.

Analizom saobraćajnih istraživanja u vezi sa nesrećama u realnim uslovima, ustanovljeno je da je ponašanje pojedinca bitan faktor u većini saobraćajnih nezgoda. Deca su ugrožena više od ostalih učesnika u saobraćaju.

Cilj kampanje STOP LOOK WAVE je da upozna decu širom sveta o opasnostima sa kojima se svakodnevno suočavaju u saobraćaju. 

 

Uz današnju radionicu priređeni su zanimljiv program i iznenađenja za najmladje.

Slične programe Volvo Trucks sprovodi u nekoliko zemalja širom sveta od 2001. godine sa velikim uspehom.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments