Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

29. mart 2016.

Platne kartice će dobiti oko 800 porodica iz Kraljeva − većina jednokratnu pomoć od 5.000 dinara, a porodice sa troje i više dece - po 10.000 dinara

 

Dobrotvorna fondacije Srpske pravoslavne crkve „Čovekoljublje“ u saradnji sa organizacijom Catholic Relief Service (CRS), obezbedila je 52,5 miliona dinara namenjenih migrantima i našim građanima iz kategorije socijalno ugroženih, a sporazum o realizaciji tog projekta potpisali su danas u Kraljevu ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, direktor „Čovekoljublja“, Dragan Makojević i direktorka Centra za socijalni rad u Kraljevu Svetlana Dražović.

Uz pomoć ovog ministarstva i Komesarijata za izbeglice i migracije, pružanje finansijske podrške migrantima i našim najugroženijim porodicama biće realizovano kroz platne DINA kartice Poštanske štedionice.

Za socijalno ugroženo stanovništvo opštine Kraljevo obezbeđeno je pet miliona dinara, i to za izbegla i interno raseljena lica, korisnike socijalne pomoći, dečjeg dodatka i dodatka za pomoć i negu drugog lica.

Platne kartice će dobiti oko 800 porodica iz opštine Kraljevo, većina jednokratnu pomoć u iznosu od 5.000 dinara, dok će porodice sa troje i više dece - po 10.000 dinara.

Ministar Vulin je rekao da Kraljevo nije slučajno izabrano za ovu vrstu pomoći, jer je u pitanju grad koji je primio najveći broj interno raseljenih i izbeglica.

„Ovo je način da se Kraljevčanima zahvalimo na humanosti, a za ovaj grad je po Uredbi o transferima za usluge u lokalnoj zaštiti ove godine izdvojeno više od 12 miliona dinara, što garantuje da će pomoć sttići do onih kojima je potrebna“, rekao je Vulin.

Zahvaljujući se „Čovekoljublju“, Vulin je naveo da je kao organizacija pokazalo standard koji sada slede i drugi donatori.

„Deo novca obezbeđenog za migrante troši se i na lokalno stanovništvo, jer je i našim državljanima pomoć i te kako potrebna“, ocenio je ministar Vulin.

Ova pomoć, prema rečima direktora „Čovekoljublja“ Dragana Makojevića, predstavlja zaštitu dostojanstva ljudskih bića, a „Čovekoljublje“ će, najavio je, nastaviti da obezbeđivanjem sredstava rešava brojne socijalne i materijalne probleme najugroženijih.

Na teritoriji eparhije žičke ova pomoć se već godinama realizuje kroz razne radionice u kojima najugroženiji bivaju osnaženi da se lakše snalaze u životu.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments