Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  1 / 5

Zvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

11. avgust 2017.

Članovi Gradskog veća usvojili su danas rešenje kojim se predlaže Vladi Srbije da prenese u javnu svojinu grada Kraljeva, bez naknade, parcelu od 600 kvadrata radi izgradnje javnog parkinga iza zgrade Osnovnog suda u Kraljevu

Zahtev Republici, za prenos u javnu svojinu grada Kraljeva, upućen je za katastarsku parcelu od 599 kvadratnih metara, koja se nalazi neposredno iza zgrade Osnovnog suda u Kraljevu, a sve u cilju realizacije dela Programa uređivanja građevinskog zemljišta u iznosu od sedam miliona dinara koji se tiče uređenja parkinga neposredno iza zgrade Osnovnog suda u Kraljevu. Parking će biti formiran kao javni parking grada Kraljeva, s tim što će Osnovni sud u Kraljevu imati pravo korišćenja 10 (od 26) parking mesta. Ova mesta će Osnovni sud  dobiti na trajno korišćenje bez naknade.

U obrazloženju se navodi da je Odeljenje za urbanizam,građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti pre tri godine odobrilo rekonstrukciju, dogradnju i nadgradnju zgrade Osnovnog suda, a tehničkom dokumentacijom na osnovu koje je izdata građevinska dozvola bilo je projektovano devet parking mesta za parkiranje putničkih vozila za potrebe suda. Ovakvo rešenje nije zadovoljavajuće u smislu realnih potreba za parking mestima za ovakav tip objekta, kao i zbog vrlo otežavajućeg pristupa samom parkingu, usled nedefinisanog profila postojeće saobraćajnice – ulice kojom se dolazi do objekta (bočni krak ulice Pljakine, odnosno još uvek nerealizovani deo buduće saobraćajnice – Ulice Tomislava Andrića - Džigija).

Zato se ukazala potreba da se u pogledu uslova i načina obezbeđivanja prostora za parkiranje vozila za potrebe Osnovnog suda izgradi javni parking, odnosno posebno parkiralište kojim bi na ovom mestu bolje bio rešen problem parkiranja.

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojena je još jedna odluka koja se tiče imovinsko-pravnih odnosa, a odnosi se na prenošenje u vlasništvo države katastarske parcele koja se nalazi u krugu Doma učenika u Kraljevu, kako bi se završio rad na objektu sportske sale.

- Nadam se da ćemo za dva meseca svečano otvoriti novu, lepu sportsku salu iza Doma učenika u Kraljevu – izneo je svoja očekivanja gradonačelnik Kraljeva Predarg Terzić.

On je, u izjavi medijima posle sednice Gradskog veća kao važnije teme o kojima je danas raspravljano ocenio usvajanje zaključka kojim se gradskoj skupštini predlaže da usvoji Odluku o čišćenju snega i leda na teritoriji grada Kraljeva, Odluka o uslovima i načinu držanja domaćih životinja, a na današnjoj sednici usvojena je i raspodela sredstava za nekoliko različitih sportskih manifestacija.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - kraljevcanin

    Gost - kraljevcanin

    a to sto je bas taj  plac pod sporom to nema veze.?!
    • Ime: kraljevcanin