Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

11. septembar 2017.

Dok još traje postsezona, stiže najava: od 1. januara 2018. godine, turisti će smeštaj u privatnim apartmanima u Grčkoj plaćati dodatnih pola evra po apartmanu za jednu noć, a oni smešteni u hotelima moraće da izdvoje i više

Grci su odlučili da se bore protiv crnog tržišta i neprijavljenih apartmana, a prvi efekti ovakve odluke videće se od 1. januara naredne godine, kada na snagu stupa zakon koji predviđa uvođenje poreza na noćenje. Ovo rešenje podrazumeva da će svaki vlasnik smeštaja morati da prijavi svoje goste, a turisti će, u zavisnosti od toga gde će se odmarati, plaćati ove naknade po smeštajnoj jedinici za svako noćenje tokom trajanja odmora. Tako će dnevna naknada će za apartmane koštati pola evra, a za hotelski smeštaj ove naknade ć biti formirane prema kategorizaciji hotela.

 

Kako saznajemo, u hotelima koji imaju jednu do dve zvezdice, naknada će biti isti kao I za apartmane – pola evra po apartmanu dnevno. Naknadase proporcionalno uvećava za hotele sa većim brojem zvezdice, pa će smeštaj zbog ovog poreza dnevno biti skuplji, u hotelima sa tri zvezdice za 1,5 evra, u onima sa četiri zvezdice tri evra plaćaće 0,5 evra po sobi po noćenju. Za hotele sa tri zvezdice koštaće 1,5 evra po sobi za noćenje, a duplo više - tri evra dnevno po sobi za hotele sa četiri zvezdice.  Četiri evra po noćenju iznosiće naknada za sobe u hotelima sa pet zvezdica.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Partly Cloudy (day), 26 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:11 am   |   Sunset: 8:16 pm
41%     1.8 m/s     32.916 bar
Forecast
PON Low: 16 °C High: 27 °C
UTO Low: 17 °C High: 24 °C
SRE Low: 16 °C High: 25 °C
ČET Low: 18 °C High: 23 °C
PET Low: 17 °C High: 26 °C
SUB Low: 16 °C High: 27 °C
NED Low: 17 °C High: 26 °C
PON Low: 17 °C High: 22 °C
UTO Low: 15 °C High: 23 °C
SRE Low: 17 °C High: 22 °C