Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

11. septembar 2017.

Privrednici Čačka pitaju: zašto se aerodrom Lađevci, iako operativan, ne stavlja u funkciju, kad su dve kompanije poslale pismo o zainteresovanosti da bi relativno brzo po otvaranju uspostavile linije za Instanbul, Milano, Berlin, Minhen i Pariz

Aerodrom Morava koji se nalazi na teritoriji Čačka i Kraljeva je idealna lokacija, pre svega zato što Srbija površinski nije pokrivena aerodromima i zato što u gravitacionom području od 100 kilometara ne postoji ni jedan drugi, rekao je u izjavi za Glas zapadne Srbije predsednik Foruma privrednika grada Čačka Aleksandar Petronijević.

- Za puštanje ovog aerodroma postoji veliki interes. Sa druge strane, kompanije Wizz air i Ryanair su poslale pismo zainteresovanosti da bi relativno brzo, ako ne i odmah po otvaranju, uspostavile linije ka Instanbulu, Milanu, Berlinu, Minhenu i Parizu. Takođe, aerodrom ima velike i kargo potencijale - rekao je Petronijević.

Prema njegovim rečima, industrijska zona koja se pravi na području Hipodroma pokazaće pravi potencijal tek u prisustvom aerodroma.

- Evropska istraživanja pokazuju da 95 odsto  privrednika smatra da je već sad od krucijalne važnosti blizina aerodroma njihovim objektima. Roba bi se daleko brže  i jeftinije transportovala i, primera radi, naša malina ubrana danas već bi uveče bila u nemačkim marketima i pijacama - navodi Petronijević.

On je dodao da su veoma  male investicije pored postojeće infrastrukture potrebne da bi se aktivirao aerodrom Morava i time  postao mnogo bolji od Niškog.

- Slovenija ima tri međunarodna aerodroma na veličinu njihove teritorije, Hrvatska devet međunarodnih, Bosna četiri, Srbija dva, kao Makedonija i Crna Gora - podsetio je Petronijević.

On navodi da je velika zainteresovanost ljudi iz zapadne Evrope za zdravstveni turizam i približavanje Kopaonika, Vrnjačke banje, Zlatibora, Atomske banje, jer turiste ne zanimaju destinacije koje su od postojećih aerodroma udaljene  po 200-300 kilometara.

Ovo su krugovi koji predstavljaju 100 kilometara oko aerodroma. Centar Srbije nepokriven medjunarodnim aerodromom u 21. veku.

 

Izvor: Glas zapadne Srbije

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Partly Cloudy (day), 26 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:11 am   |   Sunset: 8:16 pm
41%     1.8 m/s     32.916 bar
Forecast
PON Low: 16 °C High: 27 °C
UTO Low: 17 °C High: 24 °C
SRE Low: 16 °C High: 25 °C
ČET Low: 18 °C High: 23 °C
PET Low: 17 °C High: 26 °C
SUB Low: 16 °C High: 27 °C
NED Low: 17 °C High: 26 °C
PON Low: 17 °C High: 22 °C
UTO Low: 15 °C High: 23 °C
SRE Low: 17 °C High: 22 °C