Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

16. septembar 2017.

Kontingent novih patrolnih vozila ŠKODA RAPID za Policijsku upravu u Kraljevu, namenjenih policiji opšte nadležnosti i saobraćajnoj policiji stigao je oko 17 časova na odredište

Ministarstvo unutrašnjih poslova nabavilo je 710 novih patrolnih vozila, koja su isporučena policijskim upravama na teritoriji Republike Srbije, a potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović najavio je da će do kraja godine vozni park Ministarstva biti bogatiji za više od 1.000 vozila.

U Kraljevo je oko 17 časova stigao kontigent novih patrolnih vozila ŠKODA RAPID, koja su neko vreme bila parkirana ispred zgrade Policijske uprave MUP-a u Kraljevu. Kako nam je rečeno, izjave za medije nisu bile predviđene protokolom.

- Kao ministar unutrašnjih poslova ponosan sam što će naše kolege policajci koji svakodnevno obavljaju svoje dužnosti moći uz pomoć ovih vozila da budu efikasniji u svom radu. Ulažući u uslove rada naših policijskih službenika mi ulažemo u veću bezbednost svih građana Srbije - rekao je Stefanović.

Ministar je precizirao da su vozila namenjena policiji opšte nadležnosti i saobraćajnoj policiji, ali i da su ona samo prvi kontigent automobila koji su nabavljeni.

- Očekujem da se vozila koriste isključivo u interesu građana. Svakim danom rada u Ministarstvu trudio sam se da policijskim službenicima i svim drugim službenicima našeg Ministarstva olakšam rad nabavkom nove opreme, vozila, uniformi  i svega onoga što im je potrebno za rad - istakao je Stefanović, dodajući da je ovo značajna isporuka vozila za MUP koja će se osetiti u svim opštinama u Srbiji.

Ministar je rekao i da ovo nije poslednja isporuka i da će u će u narednom periodu policijski službenici dobiti i nove marice, patrolne motocikle, nova vatrogasna i terenska vozila.

- Mi ćemo se truditi da u okviru drugog kapitalnog projekat dodatno osavremenimo i moderenizujemo opremu i vozila za Upravu kriminalističke policije, granične policije, Jedinice za obezbeđenje i drugih jedinica. Posvećeno radimo na tome da osavremenimo policiju i damo joj najbolje moguće uslove za rad - rekao je Stefanović.

On je dodao i da je Ministarstvo formiralo Komisiju za rashod starih dotrajalnih vozila, čiji je cilj da između 700 i 1.000 vozila, koliko ih ima dotrajalih po proceni MUP-a, a koja su prešla više od 103.000 kilometra i koja više nisu za svakodnevnu upotrebu, budu zamenjena i rashodovana, odnosno prodata, a da tim novcem bude kupljen jedan dodatni broj vozila.

Ministar je podsetio i da je u prethodnom periodu za redovnu policiju nabavljeno više od 20.000 novih uniformi, da je izvršena moderenizacija oklopnih vozila i rekonstrukcija jednog broja poliicijskih stanica, koje su opremljene novim nameštajem i kompjuterskom opremom.

- Do kraja godine očekuje nas opremanje većim brojem računara svih policijskih stanica u Srbiji, nove uniforme za Žandarmeriju, SAJ, Policijsku brigadu, Interventne jedinice policije i graničnu policiju, kao i zaštitna oprema - rekao je Stefanović.

On je dodao da će biti nabavljena i nova zaštitna oprema za pripadnike Sektora za vanredne situacije.

- Početkom 2019. stižu nam i tri nova helikoptera koja smo nabavili uz pomoć Vlade i to nakon 40 godina od poslednje nabavke - naglasio je ministar.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

4 Comments

 • Gost - Psiholog A.

  Gost - Psiholog A.

  Sumnjiv mi je ovaj sa imenom Nije dvosmisleno. Isticanje  da nije dvosmisleno, čini mi se da baš jeste. Pitanje je- do čije droge, onih koji je traže, ili onih koje traže. Tu je dilema.
  • Ime: Psiholog A.
 • Gost - strahinja

  Gost - strahinja

  Dokle velicanje propale drzave? Recite narodu kratko i jasno,PENZIOERI obnovili vozni park MUP Srbije,i sve sto se obnavlja u Srbiji to je od oduzetih para PEZIOERA i naroda Srbije kojima su pare oduzete Vucicevom uredbom.
  • Ime: strahinja
 • Gost - Milos

  Gost - Milos

  Svaka čast. Pošto ste silu novca uzeli građanima za kazne sad možete da kupujete nove aute za policiju. Mislim da je bolje bilo da uzmete aute poput nekog mercedesa E klase ili BMW-a serije 5 kad se već rasipate sa novcem.
  • Ime: Milos
 • Gost - Nije dvosmisleno

  Gost - Nije dvosmisleno

  Brža kola, brže do droge!
  • Ime: Nije dvosmisleno

Vreme

Kraljevo Serbia Mostly Cloud (day), 19 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:14 am   |   Sunset: 8:12 pm
85%     3.1 m/s     32.950 bar
Forecast
PET Low: 17 °C High: 26 °C
SUB Low: 15 °C High: 28 °C
NED Low: 18 °C High: 28 °C
PON Low: 17 °C High: 25 °C
UTO Low: 18 °C High: 22 °C
SRE Low: 17 °C High: 22 °C
ČET Low: 16 °C High: 23 °C
PET Low: 17 °C High: 24 °C
SUB Low: 17 °C High: 25 °C
NED Low: 17 °C High: 25 °C