Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

20. septembar 2017.

Koliko će u Kraljevu, prema novoj Odluci o komunalnom uređenju moći da budu kažnjeni oni koji su navikli da veš suše na terasama, oni čija klima ili saksije budu „curile“ na fasadu ili javnu površinu?

Većina odluka koje će na današnjoj sednici biti usvojene dobre su i potrebne Kraljevu, kažu predstavnici opozicije i najavljuju da će za njih glasati, ali to, kako navode, ne važi za Odluku o komunalnom uređenju grada.

- Njome je definisana zabrana kačenja veša na terasama, kazne zbog neuređenih zgrada i fasada, zbog čega mi za ovu odluku nećemo glasati – najavljuju Starosedeoci, obrazlažući da je nemoguće da ovakvu odluku podrže u gradu u kojem većina zgrada nema vešernice.

- Donosite odluku da građani ne mogu da okače veš na terasu, da ne mogu da postave klimu ako nemaju oluk, nabrajamo šta sve ne može i sutra ćemo, zbog takve odluke, biti prinuđeni da kažnjavamo ljude, a da ništa nismo uradili da bi oni to mogli da urade – ocenjuje Predrag Voštinić, šef odborničke grupe Lokalnog fronta.

On navodi da vlast tako primorava građane da kupuju izrazito neekonomične sušače za veš ili da idu u perionice koje uslužno vrše pranje i peglanje, iako je jasno da oni to neće moći da priušte.

- Najbolje će vreme i praksa pokazati koliko su te nove odluke primenljive, a za sve što bude problem u sprovođenju tih odluka – postoji način popravke kroz njihove izmene i dopune na narednim sednicama – smatra Rakočević, dodajući da je teško očekivati da može da se donese jedna odluka koja je konačna i „za sva vremena, jer to nije moguće ni sa zakonima, a kamoli sa odlukama.

- Ako unapred znamo da zbog toga nećemo kažnjavati ljude, dolazimo u koliziju sa samim sobom, jer donosimo odluku koju nećemo sami primenjivati, čime ćemo u stalnom prekrašaju biti i mi, i građani – odgovara Voštinić.

- Većina odbornika iz opozicionih redova zaboravila je da imamo javna komunalna preduzeća koja se bave ovom tematikom, pre svega mislim na Gradsko stambeno koje će kroz svoj Fond i novi način upravlanja zgradama, doprineti da fasade zgrada budu onakve kakve treba da budu -  ističe šef odborničke grupe SNS Vukman Rakočević.

Ove odluke, dodaje on, samo uvode sistem i dobar su putokaz kako u gradu nešto treba da izgleda, jer ne treba očekivati da će u gradu nešto preko noći moći da se promeni, „jer odluke nisu rigidne, niti predviđaju posebne kazne za građane“.

Odluka o komunalnom uređenju grada propisuje da će se novčanoim kaznom od 10.000 dinara u fiksnom iznosu kazniti izdavanjem prekršajnog naloga fizičlko lice čija klima bude curila na javnu površinu ili ako cveće ne budu držali u estetski oblikovanim saksijama, osiguranim od pada i izlivanja vode na fasadu objekta i javnu površinu.

Za fizička lica koja na prozorima, balkonima ogradama i drugim delovima zgrade okrenutim neposredno ka javnim površinama budu vešali i izlagali rublje, posteljinu, tepihe i druge predmete, koji narušavaju spoljni izgled, predviđena kazna je 3.000 dinara. Za pravna lica i preduzetnike kazne su više.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

5 Comments

 • Gost - vlajko

  Gost - vlajko

  U mom komšiluku ljudi drže pse na terasi (vučijak) a to sve u centru grada -naselje Moše Pijade , pas laje noćima , takođe u zgradi do drže u stanu tri lovačka psa ...luda kuća. Niko ne reaguje jer su to gradjani od ,,ugleda,,. Komunalna verovatno ignoriše pozive. Takođe automobile parkiraju na ulaze u zgradu , u tunelima do Sintelona kao i na trotoraima,noću park kod obdaništa u naselju liči na vašar alkoholičara i narkomana kao i pokojeg siledžije. Kad osvane novi dan dečije igralište u parku puno pivskih boca ,praznih vijačića kao i ostataka hrane koje raznose psi lutalice. Prodavnica Šampion radi non-stop a bez obzira na pritužbe građana zbog prodaje alkohola maloletnicima,galame i tuča oko nje a vršenje nužde oko zgrade je postala redovna pojava. Vlasnik ima veliki uticaj a u okviru zgrade posluje nekoliko firmi na divlje. Naravno grad nema ni jedan javni toalet .
  Deponija u centru grada a kad toplana počne da protivzakonski greje na lož ulje onda je slika potpuna. Donositi uredbe o suđenju veša nakon ovakve situacije verovatno u celom gradu je iluzorna i glupava odluka!
  • Ime: vlajko
 • Gost - Kraljevcanka

  Gost - Kraljevcanka

  Jer oni nemaju koga da zezaju, na koji način oni misle da zabrane ljudima da kače veš.  ŠTo da neće oni da kupe tim ljudima mašine za sušenje veša.  Bolje da gradska vlast gleda da zaposli ovaj narod koji nije zaposlenih i otvori radna mesta, nego što glasaju o nekim nebuloznih predlozima. Još uvek mi nije jasno zašto su uništili Zadužbinu koja je godinama postojala??? Ko je od njih doneo zakon jer pita neko ovajmarski narod ili se u ovom gradu radi kako ko hoće. 
  • Ime: Kraljevcanka
 • Gost - ivan

  Gost - ivan

  treba uvesti da se svakog meseca uplati odredjeni iznos na ime kazne , nije bitno koje , tako da te u tom periodu svi ostave na miru , u istoriji nije nepoznata ovakva vrsta odnosa samo su nazivi bili drugaciji .
  • Ime: ivan
 • Gost - MKV1

  Gost - MKV1

  Sve smo ostalo rešili, još samo gde ćemo da sušimo veš... Ovo je uporedivo i sa rešavanjem parkiranja... Parking mesta sve manje, vozila već previše, važno je da može da se kažnjava (nemam automobil!).
  • Ime: MKV1
 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Ako su ovo najveći problemi u našem gradu, onda mi vrlo lepo živimo ?! Bravo za gradsku upravu, skup nesposobnjakovića, preletača i dupeuvlakača, najgora garnitura vlasti ikada u Kraljevu !!!!!
  • Ime: Stanar