Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

21. septembar 2017.

Turistička organizacija Kraljeva 27. put organizuje tradicionalnu manifestaciju koja će ove godine trajati tri dana, jer će osim kuvanja riblje čorbe i pasulja, ove godine prvi put biti organizovano i tačmičenje u pravljenju ajvara

Pod pokroviteljstvom grada Kraljeva, Turistička organizacija je i ove godine, po  27. put, organizator tradicionalne manifestacije „Srebrni kazan“, koja je ove godine dislocirana na plato pored Ibra, zbog pritužbi građana koji su ranijih godina negodovali negodovali zbog održavanja Pasuljijade u centru grada.

- Prvog dana, u petak 22. septembra u 14 časova će biti podeljen materija, a u 15.00 počinje takmičenje u pripremanju riblje čorbe. Drugog dana, u subotu 23. septembra, podela materijala ekipama koje se takmiče u pripremanju najboljeg pasulja materijal će biti podeljen u 10 časova, a takmičenje počinje u podne – najavila je na današnjoj konferenciji za novinare Ana Mirosavljević, direktorka TO Kraljevo.

Svečani defile učesnika i otvaranje manifestacije predviđeni su za subotu u 11.45.

Nova manifestacija „Izađi mi na teglu“ biće održana u nedelju 24. septembra, u organizaciji udruženja „Bašta-mašta“ iz Beograda. Ova manifestacija održava se širom Srbije u više od 20 gradova. Sav ajvar koji bude skuvan tog dana otići će u humanitarne svrhe, a pobednik će se plasirati direktno u finale na nivou čitave Srbije.

„Srebrni kazan“ će ove godine, sva tri dana, upotpuniti i izložba meda narodnih rukotvorina na Trgu srpskih ratnika. Takođe, na platou pored Ibra sva tri dana trajaće i izložba poljoprivrednih mašina.

Organizatori, na pitanje zašto je konferencija za novinare sazvana dan uoči održavanja „Srebrnog kazana“, kažu da su se, kada je u pitanju obaveeštavanje posetilaca manifestacije, ove godine oslonili na društvene mreže, plakete i flajere, kao i na turističke organizacije iz okolnih gradova (Kragujevac, Kruševac, Gornji Milanovac, Trstenik), iz kojih najčešće dolaze učesnici.

Aleksandar Erac, predsednik Upravnog odbora Turističke organizacije kaže da će i ove godine biti dosta posetilaca.

- Pokušaćemo da dislociranjem pod obalu i opštenarodnim druženjem napravimo manifestaciju po ugledu na Guču i, pre svega, na Kupusijadu u Mrčajevcima. Broj učesnika je sličan onom iz ranijih godina, ali se nadamo da smo ove godine napravili bolji pristup i puno nade polažemo u druženje posle samog takmičenja, čime stvaramo uslove da ova manifestacija narednih godina postane samoodrživa, a ne oslonjena samo na sredstva iz gradskog budžeta  - rekao je Erac, pozivajući građane Kraljeva da se odazovu pozivu i dođu na druženje.

Od letnje bašte „E bar“ do bašte „Spherico Mirage“ biće postavljene šatre, trajaće kulturno-umetnički program, a građani će moći da svrate, kažu organizatoi, i da probaju pobednički pasulj.

Prema rečima Branka Ljubojevića iz Turističke organizacije, do sada je prijavljeno 35 ekipa za kuvanje riblje čorbe sa 44 kuvara, 47 ekipa sa 63 kuvara za kuvanje pasulja, a očekuje se da se danas i sutra prijavi još ekipa i takmičara. Za takmičenje „Izađi mi na teglu“ broj ekipa je ograničen na 15.

Za petak su predviđena 2,5 sata kulturno-umetničkog programa, oko pet sati u subotu, koliko i za nedelju, koja će, kaže Ljubojević, imati brojne dečje kulturne programe.

,,27 SREBRNI KAZAN-PASULJIJADA 2017“

PROGRAM

SUBOTA 23. septembar

10.00  -  Prijava takmičara pod  obalom  na  štandu „Turističke 

              organizacije“ Kraljeva i uređivanje štandova.

11.45  -  Svečani defile i otvaranje Manifestacije

12.00 -15.00  - Takmičenje u pripremanju pasulja

15.00 -16.30  - Stručni žiri ocenjuje rad učesnika

16.30 -17.00  - Proglašenje pobednika

Sve vreme takmičenja na bini pod obalom  će se odvijati raznovrsni umetnički program

NEDELJA, 24. septembar

Svečano otvaranje manifestacije “Izađi mi na teglu” 2017

11:00 h Svečano otvaranje

11:30 do 12:00 h Predstavljanje takmičarskih ekipa

12:15 do 13:15 h Dečiji program

13:45 do 14:30 Kulturno umetnički program

14:30 do 15:00  h Kuhinjica pod otvorenim nebom

15:00 do 15:45  h  Muzički program I deo

16:00 do 17:00 Dečji program

17:00 h Degustacija

17:00 h do 17:45 h Muzički program II deo

18:00 h Ceremonija proglašenja pobednika i dodela nagrada

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments