Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

22. septembar 2017.

Na petom po redu takmičenju „Riblji kotlić“, ove godine svoje kuvarsko umeće ukrstiće 32 ekipe iz svih krajeva Srbije, a od pravih majstora smo saznali od kojih riba je u ovim krajevima čorba najukusnija

Bogatiji od kralja, jer u Kraljevu živim“, u tmurnom danu veseo je natpis na majici Zorana Stojanovića,  nekada odbornika u gradskoj skupštini, koji je danas, na petom po redu „Ribljem kotliću“ u organizaciji Turističke organizacije i grada Kraljeva, kako sam kaže, samo pomoćni kuvar.

Glavni kuvar ekipe „Legat“ Slaviša Milojević ima zadatak samo da uzme pehar, šali se Stojanović, a pomoćni kuvar vodi računa o odabiru najkvalitetnije ribe, povrća, njihovom odnosu.

- Mi čorbu pravimo od najkvalitetnije rečne ribe – krkuše, zato mislim da će naša čorba u kombinaciji sa ostalim ribama koje koristimo biti šampionska – kaže Stojanović.

Od njega saznajemo da najvažnija odlika šampionske čorbe leži u njenoj raznolikosti, odnosno u korišćenju kvalitetnih vrsta riba.

- Kvalitetno povrće treba znalački izdinstati, a kada se stavi i meso od ribe, ona mora da bude vrhunska – otkriva Stojanović deo svog umeća.

U našim krajevima, kaže, dobre čorba prave se od skobalja, mrene, klena, dodatak šaranovine je idealan, još bolje ako imate parče štuke ili soma, a ova ekipa očekuje da će njihova čorba, uz dodatak krkuše biti unikatna.

Za titulu najboljeg u pripremanju riblje čorbe, na platou pored Ibra, ne neposrednoj blizini letnje bašte „Spherico Mirage“ danas se takmiče 32 ekipe.

Učesnike i posetioce na današnjem otvranju pozdravila je najpre Ana Mirosavljević, direktorka Turističke organizacije Kraljevo, koja je poželela članovima ekipa srećan rad i lepo druženje.

Manifestaciju je zvanično otvorenom proglasila Marica Mijajlović, zamenica gradonačelnika Kraljeva.

- Drago mi je što vidim da je na petom po redu, mini jubilarnom „Ribljem kotliću“ dobra organizacija. Možda nam vreme trenutno ne ide na ruku, ali dobrog raspoloženja i volje neće nam manjkati. Nadam se da ćemo svi uživati i dobiti najbolju čorbu o kojoj će odlučiti žiri – poručila je Mijajlović.

Ko će biti najbiolji odlučiće žiiri u sastavu: Dušica Serdarović, profesorka Ugostiteljsko-turističke škole iz Vrnjačke Banje, Miloš Milošević iz Ivanjice – Asocijacija profesionalnih kuvara Srbije, Zorica Ranković, profesionalna kuvarica u penziji iz Kraljeva i Zoran Damjanović, ekonomista za turizam i ugostiteljstvo.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

3 Comments

 • Gost - Maja

  Gost - Maja

  Aco Erac namestio pobednike!!! Strasno covek je karikatura!!!
  • Ime: Maja
 • Gost - Marina

  Gost - Marina

  Kao sto reko Erac nam vodi grad pa tako nam i jeste
  • Ime: Marina
 • Gost - Marina

  Gost - Marina

  Ostavim komentar i ne izbacite ga  
  • Ime: Marina