Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

25. septembar 2017.

Patrijarh aleksandrijski i sve Afrike Teodor Drugi, koji je do 29. septembra gost SPC, danas u pratnji patrijarha Irineja stiže u Kraljevo, a crkvene vlasti pozivaju građane na svečani doček ispred Hrama svetog Save u 19 časova

Patrijarh aleksandrijski i sve Afrike Teodor II stigao je pre tri dana zvaničnu posetu patrijarhu srpskom Irineju i SPC.

Posle saborne svete liturgije koju su zajedno služili juče u Beogradu,  patrijarh Teodor II u pratnji svog domaćina patrijarha Irineja, danas dolazi u Kraljevo. Njih će ugostiti episkop žički Justin, a zbog događaja koji je, kažu u SPC, od izuzetnog značaja, pozivaju vernike na svečani doček ispred Hrama svetog Save večeras (25. septembar) u 19 časova.

Patrijar Teodor II dolazi kao predstavnik drevne crkve, koja danas strada zbog očuvanja hrišćanstva u islamskom okruženju

Tokom posete poglavari dveju crkava, sa članovima delegacija, dva patrijarha vodiće zvanične razgovore u vezi aktuelnih pitanja i problema sa kojima se suočavaju obe crkve, ali i pravoslavlje i hrišćanstvo u celini.

 

U manastiru Žiči doček će biti u utorak u 8 časova, posle čega će nastaviti put do Studenice, a odatle svoj put nastaviti obilaskom manastira i crkava na području Kosova i Metohije.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments