Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

12. oktobar 2017.

Kraljevački Dom zdravlja je među prvima u Srbiji uveo ovaj sistem zaštite zaposlenih koji, kažu, treba da poveća stepen sigurnosti zdravstvenih radnika  i da služi kao upozorenje za loše namere pojedinih pacijenata, odnosno građana

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, kojim predsedava potpredsednica Vlade Republike Srbije i predsednica Koordinacionog tela Zorana Mihajlović, predstavila je Nacionalni koordinacioni mehanizam za pitanja rodne ravnopravnosti. Ovo telo ima mandat da koordinira rad organa državne uprave i drugih institucija u cilju unapređenja rodne ravnopravnosti i položaja žena i muškaraca u Srbiji. Međutim, rodna ravnopravnost nije pitanje samo jednog zakona ili strategije. To je odgovornost svih nas i zahteva angažovanje državnih institucija, nevladinog sektora,stručne javnosti i medija.

Jedan od prioriteta u našem radu je i borba protiv rodno zasnovanog nasilja,rekla je Zorana Mihajlović, dodajući da je nasilje pošast, rasprostanjena u našem društvu i da se neretko događa i medicinskim radnicima.

- Svedoci smo da je verbalno, ali i fizičko nasilje prisutno i u svim zdravstvenim ustanovama. Zato je uspostavljena saradnja sa Sindikatom medicinskih sestara i tehničara Srbije, uz podršku Agencije Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena, pa su obezbeđeni panik taster sistemi za određeni broj zdravstvenih ustanova u Srbiji - dodala je Mihajlovićeva.

Jedna od tih ustanova je i Dom zdravlja Kraljevo.

- Naš Dom zdravlja je među prvima u Srbiji uveo ovaj sistem zaštite zaposlenih u ustanovi, tako da smo u ovom momentu obezbeđeni sa nekoliko panik tastera, koji su postavljeni na, po nama, u ovom momentu najznačajnijim i najrizičnijim mestima. U narednom periodu proširićemo tu mrežu u celoj ustanovi. Po našoj proceni ovo je veoma dobar sistem koji pojačava osećaj sigurnosti svih zaposlenih, ali služi i za upozorenje svim lošim namerama od strane pojedinih pacijenata, odnosno građana. Ovo je još jedan dodatni stepen obezbeđenja i sigurnosti i o tome brine ne samo ustanova, nego i čitav sistem. Država se ujedinila na način da se poveća stepen sigurnosti, a ovde konkretno zdravstvenih radnika - rekla je direktorka Doma zdravlja Kraljevo, msc.dr Mirjana Krčevinac.

Ona je dodala da će „panik tasteri“ posebnim sistemom veze biti povezani sa kol centrom, radnicima obezbeđenja i policijom u slučaju potrebe da i ona interveniše. Jedna od novina u sistemu obezbeđenja uskoro će biti primenjena u Domu zdravlja Kraljevo, a to je edukacija radnika Službe obezbeđenja za dobijanje licence na ovim poslovima, što je neophodno po novom zakonu. Preduzimaju se sve mere, zakonom obavezne, da bi sistem bezbednosti u Domu zdravlja Kraljevo bio što bolji.

 

                       Anđelka Planojević, PR Doma zdravlja

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 12 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:0 am   |   Sunset: 5:43 pm
91%     2.2 m/s     33.187 bar
Forecast
NED Low: 8 °C High: 12 °C
PON Low: 5 °C High: 13 °C
UTO Low: 6 °C High: 14 °C
SRE Low: 2 °C High: 15 °C
ČET Low: 3 °C High: 10 °C
PET Low: 3 °C High: 15 °C
SUB Low: 5 °C High: 18 °C
NED Low: 5 °C High: 17 °C
PON Low: 5 °C High: 16 °C
UTO Low: 4 °C High: 15 °C