Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

16. oktobar 2017.

Centralno obeležavanje Ervopskog dana borbe protiv trovine ljudima na nivou Srbije biće održano u Kraljevu 18. oktobra, a tim povodom gost grada na Ibru biće ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, najavljeno je danas

Trgovine ljudima ima i u Srbiji, iako javnost često šalje poruku da se takve stvari dešavaju negde daleko odavde. Dešava se, i muškarcima, i ženama, ali i deci. Na nivou države postoji, u julu ove godine usvojena Strategija prevencije i suzbijanja trgovine ljudima, posebno ženama i decom i zaštite žrtava od 2017. do 2022. godine.

Na osnovu Strategije napravljen je i Akcioni plan borbe protiv trgovine ljudima, čiji je jedan od zadataka formiranje lokalnih timova za borbu protiv trgovine ljudima, kako bi se na lokalni nivo «spustio» značaj prevencije i sprečavanja trgovine ljudima.

Savet za rodnu ravnopravnost u Kraljevu, 18. oktobar, Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, ove godine obeležava zajedno sa predstavnicma Centra za socijalni rad, Crvenog krsta i Policijske uprave Kraljevo. Događaju će prisustvovati ministar unutrašnjih poslova i predsednik Saveta za borbu protiv trgovine ljudima Nebojša Stefanović. Budući da će u Kraljevu biti održana centralna manifestacija kojom će biti obeležen Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, organizatori pozivaju sugrađane koji su zainteresovani za ovu temu da 18. oktoba u 11 časova dođu u svečanu salu Gradske uprave.

U Kraljevu je Lokalni tim formiran 2013. godine, a sada treba da bude izabran novi, u skladu sa novom Strategijom i Akcionim planom. Pored predstavnika Gradske uprave, Crvenog krsta, Centra za socijalni rad, Tužilaštva u njega će biti uključeni i predstavnici Školske uprave, odnosno Ministarstva prosvete, inspekcije rada (zbog sve većeg broja slučajeva radne eksploatacije), a njihov će zadatak biti i da naprave novi Akcioni plan.

- U ove slučajeve spadaju i žene žrtve seksualne eksploatacije, prošenje na ulici, pa će Lokalni tim koji bude formiran raditi na prevenciji i smanjenju broja žrtava trgovine ljudima u našem gradu – rekla je na današnjoj konferenciji za novinare Lidija Knežević Pavlović, predsednica Saveta za rodnu ravnopravnost grada Kraljeva.

 

Sutra u podne, 17. oktobra, Lokalni savet za rodnu ravnopravnost i Crveni krst, organizovaće u Amfiteatru OŠ “IV kraljevački bataljon” za predškolce iz tri različite grupe radionicu “Maša i Miša” sa ciljem upoznavanja najmlađih sa problemom trgovine ljudima.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Dragan Vukadinović

    Gost - Dragan Vukadinović

    Nemoj samo ''dr'' Nebojša da dolazi. Zar pored toliko kompetentnih ljudi (koji, naravno, nisu članovi SNS) treba on ovim da se bavi?
    • Ime: Dragan Vukadinović

Vreme

Kraljevo Serbia Partly Cloudy (night), 3 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:31 am   |   Sunset: 4:12 pm
93%     1.3 m/s     33.390 bar
Forecast
SRE Low: 3 °C High: 13 °C
ČET Low: 4 °C High: 11 °C
PET Low: 1 °C High: 8 °C
SUB Low: -2 °C High: 8 °C
NED Low: -2 °C High: 6 °C
PON Low: -1 °C High: 6 °C
UTO Low: -1 °C High: 7 °C
SRE Low: 0 °C High: 9 °C
ČET Low: 1 °C High: 7 °C
PET Low: -1 °C High: 5 °C