Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

19. oktobar 2017.

Nakon što su, početkom oktobra. usvojili Odluku o javnim parkiralištima na kojima se plaća parkiranje, gradski većnici danas su usvojili i cenovnik naknada za koriščenje parking usluga koje ćemo plaćati SMS porukama

Utvrđivanje cene parking mesta na teritoriji grada Kraljeva predstavlja poslednju odluku koja vodi ka uvođenju SMS parkiranja u našem gradu.

- Konačno će i Kraljevo imati tu mogućnost da svi njegovi građani, ali i posetioci, putem SMS poruke plaćaju pariranje, a cene su tek neznatno više u odnosu na dosadašnje. Više su za cenu koštanja radne snage, kupovinu neopgodne opreme i provizija koje odlaze operateru SMS poruka – rekao je u izjavi medijma, nakon današnje sednice Gradskog veća, gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

Cenovnik iz ove Odluke primenjivaće se od 1. decembra ove ogodine, osim naplate parking karte u trećoj zoni, koja će početi u roku do dve godine od dana stupanja na snagu Odluke o javnim parkiralištima, odnosno, do oktobra 2019. godine.

U obrazloženju za usvajanje cenovnika koje će primenjivati JP „Čistoća“, navodi se da je cena od 39 dinara po satu u prvoj zoni, 28 dinara u drugoj i 18 dinara po satu u trećoj zoni – primerena za Kraljevo.

Dodaje se  i da će, s obzirom na ograničen broj parking mesta u prvoj zoni, ona omogućiti uvođenje saobrajnog reda, što je i osnovni cilj uvođenja eeltronskog sistema naplate usluge parkiranja putem SMS-a.

Zanimljivo je da se u mišljenju Odeljenja za privredu i finansije, koji je potpisala rukovodilac tog odeljenja Tatjana Ćosić, navodi da zahtev za davanje saglasnosti za usvajanje cenovnika koji je predložio Nadzorni odbor JKP „Čistoća“, ne sadrži obrazloženje sa razradom elemenata poslovanja koji treba da opredele visinu rashoda kod naplate naknade za sms parkiranje i da donošenje ovakve odluke treba odložiti. Na sednici je pominjan i broj od 30 radnika koje će novi način napate parkiranja zahtevati. Na novinarsko pitanje – nije li logično da elektronska naplata parkiranja treba da smanji, ane da poveća broj ljudi za tu vrstu posla, gradonačelnik Terzić odgovara:

 

- To ne znači da će „Čistoća“ primiti novih 30 radnika, već da postoji potreba za određenom radnom snagom. Neki koji već rade će dobiti nova zaduženja, a zaposleni na privremeno-povremenim poslovima možda druge vrste ugovora, biće angažovanja iz omladinskih zadruga. 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Gradjanin X

    Gost - Gradjanin X

      I onda posao dobije firma iz Cacka kao drug aruka u ovom poslu ,umesto da to uradi firma koja e vec slicne sisteme dobila u Vrnjackoj Banji i jos desetak gradova u Srbiji....opet muvanje i korupcija.
    • Ime: Gradjanin X