Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

1. novembar 2017.

U Narodnoj biblioteci „Stefan Prvovenčani“ u Kraljevu danas su dodeljene nagrade učenicima osnovnih škola čiji su radovi bili najbolji na konkursu „Stara zgrada – nova fasada“, koji je raspisalo Javno preduzeće „Gradsko stambeno“

Direktorka Javnog preduzeća „Gradsko stambeno“ Dragana Bikić je istakla da je ideja bila da se još jedan jubilej preduzeća, odnosno, pedeset osmi rođendan proslavi dodelom nagrada, nagrađivanjem najboljih radova na učeničkom konkursu.

Zamenica gradonačelnika Kraljeva Marica Mijajlović pohvalila je ideju:

- Ono što je dobro je da mi u početnim fazama, uključimo naše najmlađe, da vidimo kako oni razmišljaju i kako bi to oni sredili fasade, pa da negde sa tim ulaznim podacima pristupimo protokolarnim procesima i donesemo odluke na nivou grada. Dobro je da deca prepoznaju da te fasade treba da budu uređene, možda i iscrtane, ne samo crtežima, nego i da na licu mesta bude data mogućnost da ih oslikaju i ulepšaju naš grad. Svakako, ovo je divna izložba i primer dobre prakse i treba nastaviti sa ovakvim konkursima.

Ove godine su konkursom bile obuhvaćene sve osnovne škole na teritoriji grada Kraljeva i podeljeno je šest nagrada u kategoriji od prvog do četvrtog razreda i tri diplome i tri pohvale u kategoriji od petog do osmog razreda. Žiri je imao težak posao, s obzirom da je pristiglo dosta radova izuzetno talentovane dece, tako da je odlučio da pored šest prvobitno planiranih nagrada dodeli još pet pohvala. U žiriju su pored predstavnika „Gradskog stambenog“ bili profesori Umetničke škole u Kraljevu i to predstavlja nastavak tradicionalne saradnje sa Umetničkom školom koja je započeta prošle godine izborom najboljeg učeničkog rada za logo ovog javnog preduzeća.

- Temom „Stara zgrada – nova fasada“ želeli smo da uz pomoć naših najmlađih sugrađana na neki način otvorimo sezonu uređivanja fasada u našem gradu i nadam se da ćemo danas svi zajedno shvatiti da grad može biti daleko lepši i sređeniji nego što je sad – poručila je direktorka Dragana Bikić.

tekst i fotografije: zvanični sajt grada Kraljeva

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Marko

    Gost - Marko

    Ode ovo preduzeće u Nevladinu organizaciju!
    • Ime: Marko

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 12 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:0 am   |   Sunset: 5:43 pm
91%     2.2 m/s     33.187 bar
Forecast
NED Low: 8 °C High: 12 °C
PON Low: 5 °C High: 13 °C
UTO Low: 6 °C High: 14 °C
SRE Low: 2 °C High: 15 °C
ČET Low: 3 °C High: 10 °C
PET Low: 3 °C High: 15 °C
SUB Low: 5 °C High: 18 °C
NED Low: 5 °C High: 17 °C
PON Low: 5 °C High: 16 °C
UTO Low: 4 °C High: 15 °C