Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

11. novembar 2017.

U sklopu akcije „Jedan rotarijanac – jedno drvo“, u parku ispred Internističke bolnice u Kraljevu, članovi Rotari kluba Kraljevo organizovali su akciju sadnje drveća koje je donirala kraljevačka Šumarska škola

U pitanju je međunarodna akcija Rotari internacionale „Jedan rotarijanac – jedno drvo“, kojom je planirano da se na čitavoj planeti zasadi oko milion i po sadnica.

Sadnice su zasađene u krugu Opšte bolnice Kraljevo - pored betonske staze koja vodi od ulaza iz Ulice vojvode Putnika do ulaza u Internističku bolnicu. Od danas, ovaj park bogatiji je za 11 sadnica crvenog hrasta, crvenog i belog javora i jasena.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić učestvovao je u ovoj akciji, kao i dr Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice, direktor Šumarske škole Kraljevo Milan Mirković, Bane Aranđelović, guverner Rotari distrikta Srbije i Crne Gore, uz predsednika Rotari kluba Kraljevo Zorana Pantovića. 

- Opšta bolnica izašla je u susret našoj želji da dobijemo ekskluzivno pravo da drvored posadimo baš u ovom parku. Očekujemo da se i druga udruženja pridruže sličnim akcijama, jer treba svi da brinemo o lepoti i potrebi našeg grada da diše punim plućima – poručio je Zoran Pantović.

Bane Aranđelović, guverner Rotari distrikta Srbije i Crne Gore, istakao je da sadnja stabala ove godine cilj svih rotari klubova u svetu, a jedan od ciljeva rotari klubova u Srbiji i Crnoj Gori je obrazovanje.

- Zahvalan sam rotarijancima Kraljeva što rade lepe stvari, jer time dižu rejting svog kluba na lokalnom nivou, kao i čitavoj našoj rotari organizaciji – naveo je Aranđelović.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić istakao je zadovoljstvo što Rotari klub Kraljevo, kako je rekao, pokazuje značaj saradnje sa lokalnom samoupravom i pomaganju naših građana i građanki.

- I do sada smo imali jako dobru saradnju, poznato je da je Rotari klub Kraljevo (RKK) u saradnji sa drugim klubovima u zemlji, Kraljevu do sada dao nekoliko značajnih donaciji: od česme u parku pored Istorijskog arhiva, preko osvetljenja na Trgu srpskih ratnika, do drugih pomoći nakon zemljotresa 2010. godine – podsetio je Terzić, izrazivši nadu da će ta saradnja i dalje biti uspešna.

Direktor Šumarske škole u Kraljevu Milan Mirković ponosan je na to što je ova škola koja je mnogo puta učestvovala u ozelenjavanju grada Kraljeva.

- Sadnice su desetak godina stare, odnegovane u školskom rasadniku, što govori da je više generacija učestvovalo u njihovom negovanju – pojasnio je Mirković.

Kao domaćin, direktor kraljevačke Opšte bolnice Zoran Mrvić zahvalio se RKK, istakavši da je ovo samo deo projekta oplemnjivanja prostora oko bolnice.

- Od proleća do jeseni radili smo na čišćenju i odstranjivanju nefunkcionalnih i starih stabala, a narednog proleća nastavljamo sa sređivanjem prostora ispred Hirurškog bloka – ističe direktor Mrvić, pozivajući i sve druge ljude dobre volje da u tom poslu Opštoj bolnici, svako u svom domenu, pomognu koliko mogu.

 

 

                               

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Mixed Rain and Snow, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:4 am   |   Sunset: 4:1 pm
100%     4.9 m/s     32.983 bar
Forecast
PET Low: 0 °C High: 1 °C
SUB Low: 0 °C High: 1 °C
NED Low: -4 °C High: 1 °C
PON Low: -8 °C High: -2 °C
UTO Low: -2 °C High: 0 °C
SRE Low: -3 °C High: 0 °C
ČET Low: -6 °C High: 0 °C
PET Low: -6 °C High: -2 °C
SUB Low: -6 °C High: 0 °C
NED Low: -6 °C High: 0 °C