Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

13. novembar 2017,

Sredinom proleća 2016. na planini Goč počela je izgradnja novog modernog dečjeg paviljona sa 130 ležajeva, radovi je trebalo da budu završeni za osam meseci, ali objekat i dalje ne radi, a investitor i izvođač radova se spore ko je kriv

Tadašnja kraljevačka Direkcija za planiranje i izgradnju (danas Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zeljišta) opredelila je 68 miliona dinara iz kredita za izgradnju novog modernog dečjeg paviljona sa 130 ležajeva na Goču. Prema ugovoru izvođač radova, preduzeće "Tončev gradnja" iz Surdulice trebalo je da završi objekat za osam meseci. Međutim, ni posle skoro godinu dana nije izvršen tehnički prijem i primopredaja objekta.

Početkom decembra prošle godine radnici "Tončev gradnje" iz Surdulice na temperaturi i od minus deset i nižoj, privodili su kraju radove na Dečjem paviljonu na Goču. Godinu dana kasnije objekat je bez dece, a investitor i izvođač radova se spore ko je kriv što se paviljon ne koristi.

Aleksandar Nestorović direktor Direkcije za izgradnju Kraljevo kaže da su nesulgasice u vezi sa tim da li treba da se priznaju realna kašnjenja u izvođenju radova ili ne.

Druga strana ima svoje obrazloženje. Da bi se izvršio tehnički prijem moraju da budu priključene sve instalacije: električna energija, voda, kanalizacija, protivpožarna hidrantska mreža. Oni to ni do danas nisu uradili, tvrdi vlasnik preduzeća "Tončev gradnja" Novica Tončev.

Predmet spora su i sredstva u iznosu od oko sedam miliona dinara, deset odsto od vrednosti objekta koja investitor nije uplatio izvođaču.

Nesotorović napominje da je Direkcija zaustavila plaćanja čekajući od "Tončev gradnje" ateste za odgovarajuću opremu, konkretno za stakla na objektu.

"Kad spreme uslove da objekat privedemo nameni, mi ćemo kao odgovorna firma to i da uradimo", uzvraća Novica Tončev.

Prepiska između investitora i izvođača radova nije dala rešenje.

"Ako ne budemo mogli da rešimo mirnim putem moraćemo da uđemo u tužbe koje će da potraju," smatra Aleksandar Nestorović.

Tončev ističe da će na kraju preduzeće povesti sudski postupak.

U očekivanju da se spor reši najviše štete imaju Dečje odmaralište "Goč" i deca.

"Preko nam je potreban taj objekat zbog proširenja kapaciteta i kvaliteta usluga koje pružamo našim korisnicima", naglašava direktor Dečjeg odmarališta "Goč", Ivan Milić.

U ovom trenutku, sudeći po raspoloženju obe strane, traženje izlaza na sudu je najizvesnije. U tom slučaju postupak bi mogao da potraje, troškovi da rastu, a Dečji paviljon da postane mali "Skadar na Goču".

pripremio Milanko Danilović

 

izvor : RTS (http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/2937225/umesto-decjeg-odmaralista--skadar-na-gocu.html)

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Fair (night), 1 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:35 am   |   Sunset: 4:10 pm
74%     3.1 m/s     33.390 bar
Forecast
SUB Low: -1 °C High: 7 °C
NED Low: -1 °C High: 6 °C
PON Low: 0 °C High: 3 °C
UTO Low: -2 °C High: 6 °C
SRE Low: 1 °C High: 9 °C
ČET Low: 1 °C High: 8 °C
PET Low: 1 °C High: 7 °C
SUB Low: 1 °C High: 9 °C
NED Low: 1 °C High: 10 °C
PON Low: 2 °C High: 9 °C