Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

14. novembar 2017.

U okviru kampanje "Ja u centru pažnje" i projekta "Partnerstvom do dobre JAvne uprave" u Kraljevu je održan okrugli sto na temu procedure izdavanja ličnih dokumenata u MUP-u i procedure upisa dece u predškolsku ustanovu

Okrugli sto na temu „Reforma javne uprave i unapređenje usluga građanima” ima cilj da se na lokalnom nivou pokrene diskusija između predstavnika javnog i civilnog sektora o potrebi Reforme javne uprave i potrebi unapređenja usluga građanima.

U okviru kampanje "Ja u centru pažnje" i projekta "Partnerstvom do dobre JAvne uprave" koji sprovodi Evropski pokret u Srbiji uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i saradnju 12 partnerskih organizacija iz različitih gradova i opština Srbije, u Kraljevu je u Klubu odbornika u zgradi Gradske uprave održan okrugli sto na dve teme: jednom, vezanom za probleme prilikom upisa dece u predškolske ustanove i drugom, posvećenom problemima sa kojima se susreću građani prilikom izdavanja ličnih dokumenata.

Događaju je prisustvovalo oko četrdeset učesnika (predstavnika udruženja građana, roditelja, javnih ustanova, lokalne samouprave, policijske uprave, školske uprave... ).

Jedan od zaključaka sa okruglog stola je da postoji volja i spremnost ustanova i institucija da unaprede usluge građanima, da je dosta toga već unapređeno, ali da je ključni problem nedostatak finansija kako bi se unapredili potrebni tehnički, prostorni i informatički kapaciteti, kao i uslovi za potrebnim brojem ljudskih resursa.

Na debati su kao uvodničari govorili: Ivan Jovanović, predsednik Evropskog pokreta u Srbiji Kraljevo, Gabrijela Čmerić, direktorka Predškolske ustanove "Olga Jovičić - Rita" i Marija Dražović, pravni ekspert NVO "Praxis". Prisutni građani i predstavnici državne uprave su imali brojne komentare i predloge za unapređenje kvaliteta pruženih usluga u ovim delovima javne uprave.     

Cilj ovog projekta je da doprinese stvaranju i primeni propisa i reformi javne uprave, koji podrazumevaju veći fokus na građane i njihovo učešće u reformi javne uprave, kao i poboljšanje transparentnosti i odgovornosti javne uprave za kvalitet usluga.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Fair (night), 1 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:35 am   |   Sunset: 4:10 pm
76%     2.7 m/s     33.390 bar
Forecast
SUB Low: -1 °C High: 7 °C
NED Low: -1 °C High: 6 °C
PON Low: 0 °C High: 3 °C
UTO Low: -2 °C High: 6 °C
SRE Low: 1 °C High: 9 °C
ČET Low: 1 °C High: 8 °C
PET Low: 1 °C High: 7 °C
SUB Low: 1 °C High: 9 °C
NED Low: 1 °C High: 10 °C
PON Low: 2 °C High: 9 °C