Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

19. april 2016.

Na lokaciji pored nove Hale sportova danas svečano otpočeli radovi na izgradnji objekta koji bi trebalo da bude završen za tri godine

 

Kamen temeljac položili su gradonačelnik Kraljeva Tomislav Ilić, načelnik Raškog okruga Nebojša Simović, direktorka Direkcije za planiranje i izgradnju Marica Mijajlović i narodni poslanik skupštine u poslednjem sazivu Zoran Babić.

U pitanju je početna faza izgradnje zatvorenog bazena, koja se realizuje iz kredita vrednog 30 miliona dinara, za koliko se grad zadužio. Za ovu fazu, prema rečima direktorke Direkcije za planiranje i izgradnju Marice Mijajlović biće utrošeno oko 15,3 miliona dinara.

Javna nabavka je započeta krajem prošle godine, a početkom marta potpisan je ugovor sa izvođaćem radova, preduzećem „Ratko Mitrović Construction“ iz Čačka.

„Ostatak neophhodnih sredstava, otprilike dva puta po dva miliona evra očekujemo od Ministarstva saobraćaja, građevinarstva i urbanizma“, pojasnila je Mijajlović, dodajući da je Direkcija dostavila svu neophodnu dokumentaciju, uradila predmere i predračune po fazama.

Prva faza, koja podrazumeva grube radove i okrovljavanje objekta koštaće oko 290 miliona dinara, a kompletna investicija sa opremanjem objekta i uređenjem okolnog terena oko 900 miliona dinara“.

Zatvoreni bazen sastojaće se, zapravo, iz dva bazena: veći će biti dimenzija 25 puta 33, dubine dva metra, a drugi je za neplivače 25 puta 12,5 metara, dubine od 0,8 do 1,33 metra.

Bruto površina celog objekta je 7.400 kvadrata, a neto 6.900 kvadratnih metara. Objekat će moći da primi oko 450 gledalaca, a ukupan broj ljudi koji može da stane u objekat je oko 650.

Marica Mijajslović je izrazila nadu da će ovaj kapitalni objekat biti završen u planiranom roku, kako bi Kraljevo dobilo još jedan sadržaj koji bi, kako je rekla, obogatio život Kraljevčana i posetilaca ovog grada.

Gradonačelnik Tomislav Ilić rekao je da je lokalna samouprava rešena da radi poboljšanju sportske infrastrukture i da će se zatvorenom bazenu najviše obradovati spoirtisti koji godinama nisu mogli da učestvuju u višim rangovima takmičenja zbog nedostatka bazena.

„Zatvorenom bazenu se nadamo na imendan Kraljeva 2019. godine“, poručio je Ilić, a načelnik Raškog okruga Nebojša Simović naveo je da je izgradnja zatvorenog bazena bila obećana mnogo pre početka izborne kampanje.

„Zatvoreni bazen je bitan zbog zdravog života svih naših sugrađana, posebno školske dece i omladine, ali i zbog razvoja sportskog turizma“, precizirao je Simović, navodeći da će Kraljevo zajedno sa Vrnjačkom Banjom imati odličnu sportsku ponudu kada sve planirane investicije budu završene.

 

Prema njegovoj oceni, odgovori na pitanje da li je hala sada i da li će budući bazen biti profitabilan, nisu laki, ali i da nije sve u isplativosti, jer mladi iz Kraljeva, kako je rekao, odlaze odavde ne samo zbog nedostatka posla, nego i zbog kvaliteta života.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments