Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

1. decembar 2017.

Svako ko hoće da ostvari svoje pravo na mišljenje, oni koji sebe smatraju intelektualcima pogotovo, ne bi trebalo isto pravo da uskraćuju nekom drugom“, odgovara na prozivke KUP pomoćnik gradonačelnika Kraljeva Sreten Jovanović

Sreten Jovanović, pomoćnik gradonačelnika Kraljeva za kulturne manifestacije i saradnju sa partnerskim gradovima postavio je na svojoj FB stranici sliku bilborda sa likom Josipa Broza Tita, napisavši uz nju „I dođe maršal Tito peti put u Kraljevo, ne baš reprezentativno, ali svakako – izgleda, dobro primljen“. Kako je u pitanju bilbord na kojem se reklamiraju kladionica, slot klub i kafe u Kraljevu, reagoali su oni koji su ovu objavu, makar i na društvenoj mreži,  smatrali neprimerenu jednom gradskom funkcioneru.

Reagujući na komentare na Fejsbuku i jutrošnje javno oglašavanje Kraljevačkog udruženja pisaca, pomoćnik gradonačelnika Sreten Jovanović za portal Krug kaže da je uvek uvažavao različita mišljenja i da isto očekuje od onih koji sebe smatraju intelektualcima.

„Svako ko hoće da ostvari svoje pravo na mišljenje, ne bi trebalo isto pravo da uskraćuju nekom drugom. Sve ovo objavljeno je samo na mom FB zidu, ali izgleda da žele da mi uskrate pravo na lično mišljenje. Pri kraju sam šeste decenije života i sebe sam formirao kako sam formirao, malo uz pomoć roditelja, malo škole, nešto me i sam život naučio i mislim da je kasno da se sada menjam. Nisam napisao da podržavam otvaranje kladionice, već da je „Tito došao peti put u Kraljevo“ i da to nije baš reprezentativno (misleći na kladionicu), ali da je „izgleda dobro primljeno“, jer sam i sam video ljude kako zastaju, zagledaju i fotografišu taj bilbord. Sve to je objavljeno na mom ličnom profilu, gde prijatelji i treba da razmenjuju mišljenja, čak i ona različita – kaže Jovanović.

On je dodao da je u kulturi duže od četiri decenije, da je bio predsednik kulurno-umetničkog društva (KUD) u svom selu, potom i KUD „Magnohrom“, da je bio predsednik u Komisijama za kulturu u omladinskom dobu, da je u Kraljevu organizovao koncerte Bijelog dugmeta, Tripa Simonutija, Đorđa Marjanovića, Cuneta Gojkovića, grupe „Stijene“, a u međuvremenu dobio brojne nagrade za svoje angažmane.

 

- Što se politike tiče, od 1991. godine, kada je ugašen Savez komunista, sve do 1997. godine nisam bio član nijedne stranke, smatrajući da imam pravo da bolujem za zemljom i partijom čiji sam član bio. U vlasti sam ponovo od 2008. godine, zahvaljujući pobedi na izborima. Nemam fakultet, ali smatram da sam se dokazao na druge načine. Nisam siguran da je fakultet ni jedan Dragan Džajić, pa su ga voleli milioni ljudi. Nekada smo imali jaku državu i uvažavane ljude koji su nas vodili, a počev od fizičkog radnika, do doktora nauka, svi su od rada mogli da žive, da se leče, da školuju decu. Jednostavno, u Jugi se puno bolje živelo i zato će moj odnos prema tim vremenima biti večan – poručio je Jovanović.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

5 Comments

 • Gost - Ljubisa

  Gost - Ljubisa

  Srtene, Sretene,  dokle te jeftine demagogije. Znam da je ona za tebe izvor lagodnog zivota, godinama vec ali postoje granice kad se moras zaustaviti. Pa zar ti pominjes i dalje jednog austrougarskoig kaplara, onoga koji nas je unistio, drzavu nam rascepkao, mnoge nase pobio... Sta ti to Sretene popdrzavas. Sebe kroz njega ili pronalazis nacin da budes prihvatljiv ili osporavan ali u svakom slucaju aktuelan.,. Jeftini su to fazoni dece koja se igraju na ulici razbijajuci prozore a svesna su pri da ce dbiti batine ali oni privlace paznju pa sa tim tvojim Titom verovatno i Ti.
  • Ime: Ljubisa
 • Gost - D. Paljoka

  Gost - D. Paljoka

  Dragi druže Srele,
  ne slušaj šta Ti pisci vele.
  Oni da nešto znaju,
  trebalo bi da Ti se dive,
  a ne da se bave nečim
  od čega ne mogu da žive

  Jasno je na šta se to svelo:
  hteli bi da unize
  Tvoj svetao lik i veliko delo.

  A što se ne pitaju ti zlobnici,
  ovi, što dižu tu tenziju,
  šta li će biti sa ovim gradom
  kad Ti odeš u penziju?!

  • Ime: D. Paljoka
 • Gost - Komunista

  Gost - Komunista

  Gospodine Jovanovicu....Vi imate pravo da primite zvezde Granda kao privatno lice u svojoj porodicnoj kuci,ili u nekoj kafani u gradu....ali Vi nemate pravo da ih primate u GRADSKOJ KUCI GRADA KRALJEVA....toliko o tome,dovidjenja prijatno
  • Ime: Komunista
  • Gost - vuk

   Gost - vuk

   Otkud komunista na društvenoj mreži , valjda ste u ilegali? Ali vas Sreten ofira!
   • Ime: vuk
 • Gost - goran

  Gost - goran

  Gospodine Jovanoviću  propagiraš zlo, pokušavaš prestaviti nešto što je unakazilo i unesrećilo Srbiju. Pobijene su hiljade poštenih građana dolaskom na vlast austrijskog kaplara. Oduzeli su imovinu  a sad država vraća naslednicima,oterali su seljake u zadruge i u fabrike....posledice su danas...kad su videli da ne znaju da vladaju predali su vlast ,,radničkoj klasi,,, da bi što temeljnije opljačkali državu. Vaš medjukomunistički ,,nesporazum ,, je doveo do krvavog rata na prostorima bivše Jugoslavije. Verovatno je u interesu da se zaborave stratišta i streljanja bez suda. Komunizam i fašizam lice i naličje zla i zato druže Jovanoviću  se vidi tvoja neobrazovanost a iskustvo koje imate je po naredbi partije i desetine onih koje mi plaćamo da vam pomognu..Vi ne predstavljaš samo sebe i partiju u gradskoj upravi ,predstavljaš -nažalost grad Kraljevo...ali Vi to gospodine Jovanoviću ne shvatate zbog neobrazovanja !
  • Ime: goran

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 15 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:56 am   |   Sunset: 5:48 pm
70%     3.1 m/s     33.051 bar
Forecast
ČET Low: 5 °C High: 22 °C
PET Low: 8 °C High: 20 °C
SUB Low: 8 °C High: 17 °C
NED Low: 9 °C High: 14 °C
PON Low: 7 °C High: 11 °C
UTO Low: 4 °C High: 15 °C
SRE Low: 3 °C High: 14 °C
ČET Low: 2 °C High: 11 °C
PET Low: 2 °C High: 11 °C
SUB Low: 0 °C High: 15 °C