Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

15. decembar. 2017.

Svih 24.822.000 dinara iz republičkog budžeta biće isplaćeno bivšim radnicima „Fabrike vagona“ koji imaju prijavljena potraživanja i na tom spisku nema drugih građana Kraljeva, tvrdi predsednik inicijative za prava radnika Dragan Mitrović

Gradsko veće u Kraljevu usvojilo je pre dva dana preporuku za isplatu 24.822.000 dinara iz republičkog budžeta koje će, kako je najavljeno, dobiti „sugrađani koji mesecima unazad nemaju primanja i za koje je procenjeno da se, bez obzira na neke individualne razlike, oni i njihove porodice nalaze u stanju socijalne potrebe i da bi im materijalna podrška bila dragocena“.

Međutim, predsednik Inicijative za prava radniak Dragan Mitrović u svojoj izjavi za portal Krug navodi da su na spisku isključivo bivši radnici „Fabrike vagona“.

- U pitanju je 840 nekadašnjih zaposlenih koji imaju svoja potraživanja po osnovu rada i na tom spisku, koliko je nama poznato, nema drugih građana Kraljeva – kaže Mitrović, ističući da su u pitanju spiskovi i potraživanja bivših fabrikanata koje je verifikovao i Privredni sud.

On dodaje da će upravo po osnovu tih spiskova bivši radnici „Fabrike vagona“ naplaćivati i svoja ostala potraživanja, odnosno preostali deo neisplaćenih zarada, ali  će im od iznosa koji im duguje država biti oduzeto po 29.550 dinara koji treba da im budu isplaćeni ovih dana.

Mitrović je podsetio da su predstavnici Inicijative za prava radnika 4. septembra bili u  Ministarstvu privrede, gde su im nadležni rekli da će bivši radnici „Fanrike vagona“ na isplatu zaostalih zarada morati da sačekaju usvajanje izmena i dopuna Zakona o stečaju.

- Zbog toga smo od njih tražili jednokratnu avansnu uplatu od 100.000 dinara, kako bismo imali od čega da živimo dok oni menjaju zakon i rade uputstva, a onda nam je saopšteno da za 840 bivših radnika „Fabrike vagona“ imaju operativnih 24.822.000 dinara koje će nam, preko Centra za socijalni rad i Poštanske štedionice, isplatiti kao jednokratnu solidarnu pomoć – ističe Mitrović.

On ističe da je tu Centar za socijalni rad poslužio samo kao "protočni bojler", jer niko u Centru za socijalni rad nije pravio spiskove koji su samo preuzeti od stečajnog upravnika „Fabrike vagona“.

Kada se 29.550 dinara pomnoži sa 840, dobija se tačan iznos od 24.822.000 dinara.

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Light Snow Showers, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:4 am   |   Sunset: 4:1 pm
98%     2.7 m/s     33.017 bar
Forecast
SUB Low: 0 °C High: 2 °C
NED Low: -10 °C High: 0 °C
PON Low: -11 °C High: -3 °C
UTO Low: -3 °C High: -1 °C
SRE Low: -7 °C High: -1 °C
ČET Low: -8 °C High: -2 °C
PET Low: -5 °C High: 0 °C
SUB Low: -4 °C High: 0 °C
NED Low: -5 °C High: 0 °C
PON Low: -3 °C High: 2 °C