Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

20. decembar 2017.

Ako se sa predlogom Gradskog veća saglase odbornici na predstojećoj sednici gradske skupštine, u Kraljevu će biti formirana nova ustanova za brigu o deci, starim licima i osobama sa invaliditetom

Nacrt odluke o formiranju Centra lokalnih usluga kao nove ustanove jedna je od važnijih tačaka dnevnog reda današnje sednice Gradskog veća, izjavio je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić u svom obraćanju medijima po završenoj sednici.

- Za razliku od gradova i opština koji su se opredelili da kroz javni konkurs realizuju brigu o deci, starim licima i osobama sa invaliditetima, mi smo smatrali da to nije dobro rešenje, odnosno da ne treba da neka nevladina organizacija brine o ovim ljudima, nego da je neophodno da mi osnujemo Centar usluga koji će se na kvalitetan način baviti ovim kategorijama stanovništva, a novac za funkcionisanje ovakve ustanove na prvom mestu ćemo dobijati od Republike Srbije – istakao je Terzić.

Sedište Centra lokalnih usluga grada Kraljeva biće na adresi Naselje Moše Pijade 26a, a biće registrovan za: socijalnu zaštitu bez smeštaja za stara lica i lica sa posebnim potrebama, dnevnu brigu o deci i ostale vrste socijalne zaštita bez smeštaja.

Sredstva za obavljanje delatnosti Centra obezbeđivaće se iz gradskog budžeta, učešćem korisnika u ceni usluga, od donatora, iz projektnog finansiranja i iz priloga,

Direktor će biti imenovan na osnovu sprovedenog javnog konkursa, na period od četiri godine i može biti ponovo imenovan. Postupak izbora direktora utvrđuje se Statutom Centra.

 

Do imenovanja direktora Centra, osnivač može imenovati vršioca dužnosti direktora, najduže jednu godinu, u skladu sa zakonom.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Light Snow Showers, -1 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:36 am   |   Sunset: 5:53 pm
88%     4.9 m/s     32.780 bar
Forecast
ČET Low: -2 °C High: -1 °C
PET Low: -3 °C High: 0 °C
SUB Low: -3 °C High: 3 °C
NED Low: -5 °C High: 6 °C
PON Low: 1 °C High: 6 °C
UTO Low: 2 °C High: 7 °C
SRE Low: 1 °C High: 12 °C
ČET Low: 3 °C High: 12 °C
PET Low: 4 °C High: 15 °C
SUB Low: 8 °C High: 18 °C