Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

2. januar 2018.

Četiri devojčice i jedan dečak rođeni su prvog dana ove godine u kraljevačkom porodilištu, a među njima - samo je jedna iz Kraljeva

Kao i pre godinu dana, na samom početku  godine u kraljevačkom porodilištu rođeno je pet beba, četiri devojčice i jedan dečak, koje su danas po tradiciji posetili predstavnici lokalne vlasti i  kraljevačkog Crvenog krsta.

Mamama Milice, Sofije, Bogdana, Petre i jedne bebe koja još nije dobila ime, skromne poklone je, ispred grada Kraljeva, uručio član Gradskog veća Milun Jovanović, a ispred gradske organizacije Crvenog krsta sekretar Radmila Dobrić.

Sezonu beba u 2018. godini otvorila je beba Milica, koju je 1. januara ujutru na svet donela Miljana (Maravić) Kovačević iz Kraljeva, kojoj je to drugo dete.

Sve je proteklo u savršenom redu, zahvaljujemo se svima koji su nam poklonima dodatno ulepšali ovako lep početak ove godine“, rekla je Miljana.

Inače, među pet beba rođenih 1. januara ove godine, samo Miljana je iz Kraljeva: dve porodilje su sa područja Vrnjačke Banje (Andrijana Stojković – Novo Selo (devojčica) i Kristina Stojković – Vrnjačka Banja (devojčica))  i dve iz Trstenika: (Tamara Dimitrijević (devojčica) i Nauparac Sonja dečak)).

Miliun Jovanović, članlGradskog veća resorno zadužen za ovu oblast, bebama je poželeo sreću, zdravlje i bolju budučnost, a priliku je iskoristio da osoblju bolnice i svim građanima Kraljeva čestita Novu godinu i poželi im zdravlje, sreću i uspeh na svim pioljima, uz obećanje da će se lokalna samouprava truditi da stvori što bolje uslove za život svih u ovom gradu.

Crveni krst Kraljevo, tradicionalno, za svoju prvu akciju u godini ima najradosniju, darivanje beba.

Paket za prvorođene bebe, prema rečima sekretara Radmile Dobrić, predstavlja simboličnu podršku majkama,bebama, ali i čitavom društvu u borbi za podizanje nataliteta.

Direktor Opšte bolnice „Studenica“ Zoran Mrvić rekao je da su u Kraljevu prošle godine rođene 1.184 bebe, daleko manje nego 2016. (oko 1.800), kada su se u ovom porodilištu, zbog rekonstrucije novopazarskog porodilišta, u Kraljevu rađale bebe iz Raške i Novog Pazara.

Prinove roditeljima beba danas su svi čestitali poželevši da one postanu zdravi, dobri i srećni ljudi, a zaposlenima u porodilištu da ove godine imaju još više posla, jer je, kako rekoše, šteta što kraljevačko porodilište, koje raspolaže većim kapacitetima i ima odlične uslove za smeštaj majki i beba, nije više i bolje iskorišćeno.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Mostly Cloud (day), -4 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:6 am   |   Sunset: 4:2 pm
93%     0.4 m/s     33.119 bar
Forecast
PON Low: -13 °C High: -2 °C
UTO Low: -3 °C High: -1 °C
SRE Low: -7 °C High: -1 °C
ČET Low: -9 °C High: -1 °C
PET Low: -5 °C High: 2 °C
SUB Low: -2 °C High: 2 °C
NED Low: 0 °C High: 4 °C
PON Low: -1 °C High: 4 °C
UTO Low: 0 °C High: 5 °C
SRE Low: 0 °C High: 2 °C