Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

5. januar 2018.

Sredstva koja je imala na raspolaganju tokom 2017. Opšta bolnica „Studenica“ u Kraljevu iskoristila je na najbolji način, poručuje njen menadžment

Tokom prošle godine u Opštu bolnicu „Studenica“ u Kraljevu slilo se oko 30 miliona dinara po raznim osnovama: 13.870.000 od Ministarstva zdravlja, 10.000.000 dinara kroz donacije (oprema, aparati) i 6.000.000 dinara od dobavljača.

Ovo su, podnoseć izveštaj o radu, na konferenciji za novinare saopštili v.d. direktora bolnice dr Zoran Mrvić i dr Milan Parezanović, pomoćnik direktora za internistički odsek.

U 2017. godini rekonstruisana su Odeljenja ginekologije, porodilišta i neonatologije, za šta je resorno Ministarstvo izdvojilo tri miliona dinara. U saradnji sa Domom zdravlja Kraljevo izvršena je sanacija 19 mokrih čvorova u zgradi Poliklinike, kao i adaptacija ortopedske, neurološke i ambulante za kožne bolesti, kompletno je renoviran odsek vaskularne hirurgije.

- Urađena je sanacija krova na Hirurškoj bolnici i obnovljena Plava sala za sastanke i edukaciju, za šta je Ministarstvo zdravlja opredelilo četiri miliona dinara. Iz sopstvenih sredstava urađena je led rasveta za centralnu sterilizaciju i bolničku kuhinju, vrednost radova bila je 500.000 dinara, a nabavljen je i preko potreban kompresor za vazduh. Oko četiri miliona dinara je opredeljeno za nabavku IT opreme, što je omogućilo nesmetan rad u IZIS sistemu za zakazivanje pregleda, što je zaposlenima značajno olakšalo rad i smanjilo liste čekanja – istakao je v.d. direktoa.

Iz donacija vrednih oko 10 miliona dinara kao najznačajnije izdvajaju se donacija četiri defibrilatora (jedan je donacija Milomira Glavčića, drugi je poklon kraljevačkih privrednika i sveštenstva Eparhije žičke, a dva su poklon Univerzitetske klinike iz Bazela). Time je kompletirano opremanje koronarne jedinice i centralne intenzivne nege. Nabavljena je kompletna oprema za Službu fizikalne terapije, instrumentarij za operacione sale u vrednosti od milion dinara.

Zajedno sa Domom zdravlja Kraljevo, Opšta bolnica aplicirala je za Projekat energetske efikasnosti, sa ukupno 12 predloga projekata za sve četiri zgrade – dve koje su u vlasništvu Opšte bolnice ''Studenica'' i dve u vlasništvu Doma zdravlja.

- Ukupna vrednost ovog projekta je viša od milion evra, projektna dokumentacija je spremna, pa se nadamo da ćemo dobiti potrebne dozvole i krenuti u realizaciju, što će biti veliki dobitak ne samo za bolnicu i Dom zdravlja, već i za grad Kraljevo – smatra dr Mrvić.

Od planova za narednu godinu izdvojeni su ugradnja spalionice za patoanatomski otpad, čija realizacija će početi već tokom ovog meseca, nastavak sanacije ambulanti, kancelarija i čekaonica u Poliklinici, pozitivno rešenje za projekat energetske efikasnosti, nabavka jednog RTG aparata vrednog 14 miliona dinara. Planirana je i digitalizacija analognog mamografa, jer postojeći digitalni mamograf nije moguće popraviti. Pokrenut je i niz aktivnosti za nabavku novog digitalnog mamografa, preko japanske ambasade koja je donirala i postojeći mamograf, ali i kroz aplikacije u različitim projektima.

Pomoćnik direktora za internistički sektor, dr Milan Parezanović, rekao je da je u 2017. godini, zahvaljujući naporima rukovodstva OB ''Studenica'', uvećan broj zaposlenih u Kadrovskom planu za 68 radnika, pa je tako sada maksimalni broj zaposlenih  1.120. Tokom protekle godine zaposlen je 71 radnik, od toga 18 lekara, dva nemedicinska radnika sa visokom stručnom spremom i 51 medicinska sestra – tehničar. U istom periodu ustanovu je napustio 31 radnik, od toga šest lekara, deset medicinskih sestara, 14 nemedicinskih radnika i jedan logoped.

Što se stručnog usavršavanja tiče, tokom 2017. godine na specijalizaciju je upućeno deset lekara, tokom 2018. otići će ih još 12 do 15, a četiri  lekara biće uputiće na užu specijalizaciju.

 

Konstantno usavršavanje svih zaposlenih jedan je od osnovnih ciljeva poslovanja, što omogućava poboljšanje kvaliteta pruženih zdravstvenih usluga našim pacijentima, poručeno je na konferenciji za novinare.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 15 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:56 am   |   Sunset: 5:48 pm
70%     3.1 m/s     33.051 bar
Forecast
ČET Low: 5 °C High: 22 °C
PET Low: 8 °C High: 20 °C
SUB Low: 8 °C High: 17 °C
NED Low: 9 °C High: 14 °C
PON Low: 7 °C High: 11 °C
UTO Low: 4 °C High: 15 °C
SRE Low: 3 °C High: 14 °C
ČET Low: 2 °C High: 11 °C
PET Low: 2 °C High: 11 °C
SUB Low: 0 °C High: 15 °C