Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

7. januar 2018.

Petu godinu zaredom, uz blagoslov lokalnog paroha i pomoć nastavnika istorije, učenici škole u Ratini pripremili su Božićni recital, a pridružili su im se i predškolci

Badnji dan i badnje veče u Ratini protekli su u veoma svečanoj atmostferi. Tradicionalno, petu godinu zaredom uz blagoslov paroha prote Dragana Tube, učenici osnovne škole Dositej Obradović iz Ratine pripremaju Božićni recital sa svojim nastavnikom Tripom Spahićem, kao mali dar novorođenom spasitelju. Tako je bilo i ove godine, sa malom razlikom što su im se pridružila i deca iz predškolskog / vrtića sa svojim vaspitačicama Jelenom Vučinić i Anom Aleksić. Deca su najpre ukrasila badnjak/božićno drvce i postavila scenu rođenja spasitelja koju su punih mesec dana izrađivali na časovima u školi.

Nakon priredbe, usledilo je praznično večernje sa nalaganjem badnjaka. Okupljeni oko badnjaka svi su složno zapevali „Badnjače, Badnjače“ dok je bezbroj iskrica badnjaka letelo ka zvezdanom nebu. Otac Dragan sa očinskom radošću obratio se prisutnima rečima o značaju proslavljanja Roždestva Hristovog i zahvalio je dečici na njihovom trudu, uputivši im blagoslov da nastave da uče i čuvaju svoju pravoslavnu hrišćansku veru. Za sve prisutne obezbeđeno je posluženje u porti hrama svetog Jovana Krstitelja u Ratini.

Hristos se rađa – slavite! Hristos s nebesa – u susret mu izađite! Hristos na zemlji – uznesite se! Pevaj Gospodu sva zemljo! U veselju poj narode! – Jer On se proslavi.

 

Tripo Spahić, profesor istorije

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments