Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

9. januar 2018.

Meštani Ušća nadomak Kraljeva okupili su se poput velike, humane, porodice da, ko zna koji put, pokažu spremnost da priteknu u pomoć kada je najpotrebnija

Pre godinu dana, održana je prva Božićna humanitarna manifestacija „Ušće 2017“, kada su se fudbal, basket i odbojka igrali za novi život Stefana Despotovića i Dejana Jerotijevića, obojice iz Ušća.

Ove godine događaj je dobio na masovnosti i značaju možda i zbog toga što je cilj bio prikupljanje pomoći za lečenje najmlađih – braće Predraga i Pavla Bojanića iz sela Bojanići pokraj Ušća i Ognjena Pajića iz Kraljeva, rodom iz sela Kamenjani kod Ušća.

Predrag i Pavle su učenici prvog i sedmog razreda OŠ „Milun Ivanović“, a Ognjen ide u drugi razred OŠ „Braća Vilotijević“ u Kraljevu. Pavle i Predrag navijaju za Crvenu Zvezdu. Ognjen obožava video igre i želi da postane poznati You Tube-er. A ono što sva trojica sigurno najviše žele je da budu zdravi i nasmejani. Njihovim željama se pridružilo čitavo Ušće i prijatelji Ušća.

Organizatori ovogodišnje manifestacije bili su FK „Radnik“ iz Ušća i škola „Milun Ivanović“. Podršku su pružili i mnogobrojni sponzori: Ibarski rudnici, Planoje-ex-electric, San Post braća Hazirović, Trgovina Džulija, Planojević Company, Strugara Aleksandar 0509, Paleta Petrović, Sindikat Ibarskih rudnika, Mesna organizacija penzionera Ušće, Bife „Poslednji dinar“ i SZTR „Medo“ koji je dao tri Božićna poklon paketića deci, dok su Mile Trivan, Dejan Pešić i Stefan Đorđević sudili bez ikakve nadoknade.

Učestvovalo je gotovo 40 sportskih timova: 22 ekipe u kategoriji seniora, šest ekipa u kategoriji pionira i dve ekipe u kategoriji cicibana. U basketu se nadmetalo sedam ekipa. Ovom humanom cilju odazvalo se više od 250 mladih ljudi iz Ušća i okoline: Polumira, Studenice, Mlanče, Lozna, Bojanića, Rudna, iz Kraljeva, Ratine, Baljevca, Ivanjice, čak i iz Novog Pazara i Tutina.

Početni udarac na prvoj utakmici izveli su upravo Predrag i Pavle.

Sportske aktivnosti su svakog dana turnira, od 2. do 5. januara počinjale u 14 časova i trajale do kasnih večernjih sati. Tribine sportske hale u Ušću bile su svakodnevno pune. Ušćani su pokazali i dokazali da iskreno i nesebično podržavaju svoje meštane.

Poslednjeg dana turnira odigrane su finalne utakmice i revijalna utakmica navijača Crvene Zvezde i Partizana.

Pobednici svih odigranih utakmica zasigurno su humanost, mladost i sportski duh, jer su se svi učesnici druge po redu Božićne humanitarne manifestacije „Ušće 2018“ svim srcem borili da Pavle i Predrag jednog dana s osmehom odu na Marakanu, da Ognjen postane planetarno popularan i da sva trojica što pre pobede nedaće koje su ih zadesile.

Od kotizacije igrača, dobrovoljnim prilogom građana i privrednika prikupljeno je oko 150.000 dinara. Rudari jame „Jarando“ Ibarskih rudnika, kolege Pavlovog i Predragovog oca Darka, pomogli su sa 122.000 dinara, a organizatori ove humane akcije zahvaljuju svim učesnicima, sponzorima i svima koji su na bilo koji način pomogli održavanje ove manifestacije.

                   Marijana Dražović

fotografije: Goran Nikolić

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Light Snow Showers, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:4 am   |   Sunset: 4:1 pm
96%     2.2 m/s     33.017 bar
Forecast
SUB Low: 0 °C High: 2 °C
NED Low: -10 °C High: 0 °C
PON Low: -11 °C High: -3 °C
UTO Low: -3 °C High: -1 °C
SRE Low: -7 °C High: -1 °C
ČET Low: -8 °C High: -2 °C
PET Low: -5 °C High: 0 °C
SUB Low: -4 °C High: 0 °C
NED Low: -5 °C High: 0 °C
PON Low: -3 °C High: 2 °C