Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

1. februar 2018.

Roditelji koji se, umesto za sudsku tužbu, odluče za vansudsko poravnanje sa Predškolskom ustanovom u Kraljevu, koja im je naplaćivala boravak dece u vrtićima više nego što zakon predviđa, moći će to da učine sve do kraja 2018.

U skladu sa izmenama zaključka  o načinu i dinamici izmirivanja obaveza PU „Olga Jovičić Rita“ prema korisnicima usluga, roditelji koji su se, umesto za sudsku tužbu, odlučili za vansudsko poravnanje kako bi naplatili utvrđenu razliku između više obračunatog učešća u ekonomskoj ceni boravka dece u vrtiću u odnosu na propisanu Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju, moći će to da urade do kraja tekuće godine. Do sada važeći zaključak koji je bio osnov za vansudsko poravnanje, omogućavao je da roditelji to urade zaključno sa 31. decembrom 2017. godine.

- U nekoliko navrata smo pozivali roditelje dece koji su pohađali Predškolsku ustanovu, da se jave Predškolskoj ustanovi i da u dogovoru sa njima u ratama dobiju svoj novac nazad. Ovom izmenom mi želimo da izađemo u susret i onim roditeljima koji se još uvek nisu javili Predškolskoj ustanovi produžavajući rok za to – pojasnio je Terzić.

Do sada se za vansudsko poravnaje sa kraljevačkom Predškolskom ustanovom odlučilo 1.206 roditelja i po tom osnovu je iz gradskog budžeta isplaćeno skoro 13 miliona dinara. Po sudskim tužbama, kojih je bilo 191, roditeljima je isplaćeno skoro 18 miliona, a ima još gotovo 300 tužbi.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Stanar

    Gost - Stanar

    Dobro, bre, stručnjaci, hoće li ko da odgovara za te gluposti koje je napravilo to neko rukovodstvo ili opet po leđima naroda ?! Neće, pa naravno i oni su članovi !
    • Ime: Stanar

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:4 am   |   Sunset: 4:1 pm
98%     3.6 m/s     32.983 bar
Forecast
SUB Low: 0 °C High: 2 °C
NED Low: -10 °C High: 0 °C
PON Low: -11 °C High: -3 °C
UTO Low: -3 °C High: -1 °C
SRE Low: -7 °C High: -1 °C
ČET Low: -8 °C High: -2 °C
PET Low: -5 °C High: 0 °C
SUB Low: -4 °C High: 0 °C
NED Low: -5 °C High: 0 °C
PON Low: -3 °C High: 2 °C