Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

6. februar 2018.

Isti iznos sredstava uložen je u ove programe i tokom 2017. godine, a zahvaljujući tome u Kraljevu je nezaposlenost smanjena za 10 odsto, kaže gradonačelnik, ističući da je u pitanju realan podatak, jer su preduzeća primala nove radnike

Članovi Gradskog veća razmatrali su danas Izveštaj o realizaciji Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Kraljeva za 2017. godinu. Prema rečima gradonačelnika dr Predraga Terzića, budžetom grada Kraljeva za 2017. godinu u ove namene je bilo predviđeno 12.000.000 dinara. Grad Kraljevo je udruživao sredstva sa Nacionalnom službom za zapošljavanje kako bi sproveo aktivne mere zapošljavanja - javne radove, stručnu praksu i postupke koji vode samozapošljavanju građana Kraljeva.

Gradonačelnik je podsetio na to da je u republičkom budžetu bilo obezbeđeno 3,4 miliona dinara, koje je grad Kraljevo dobio za prekvalifikaciju mladih ljudi u deficitarna zanimanja odnosno u zavarivače.

Mi smo uspeli da, od ukupno 9,4 miliona dinara, koje je Ministarstvo omladine i sporta opredelilo za ovu namenu, dobijemo više od trećine sredstava“, istakao je Terzić.

On je pojasnio da je sada neophodno raspisati javnu nabavku za izbor firme u kojoj će mladi mooći da se prekvalifikuju i dobiju zvanje zavarivača kako bi zasnovali radni odnos u nekom od kraljevačkih preduzeća, a u Kraljevu ima mnogo firmi zainteresovanih da zaposle zavarivače.

Ukupne mere zapošljavanja koje su grad Kraljevo i Nacionalna služba za zapošljavanje, ali i kraljevački privrednici, zajedničkim snagama uložili u ovu namenu rezultirali su time da je ukupna nezaposlenost u gradu Kraljevu smanjena za 1.200 lica ili za 10 procenata, što mislim da je jako dobar rezultat, najbolji u prethodnih nekoliko godina“, naglasio je Terzić.     

Prema mišljenju gradonačelnika, došlo je do realnog zaposlenja, jer su kraljevačka preduzeća primala radnike.

“Samo preduzeće „Gir“ je povećalo broj radnika sa 350 sredinom 2016. godine na više od 500, koliko ima sada, došlo je i do otvaranja velikog broja malih firmi, a bilo je i drugih povećanja zaposlenosti”, kaže Terzić.  

Članovi Gradskog veća grada Kraljeva su razmatrali i Nacrt odluke o usvajanju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Kraljeva za 2018. godinu. Predviđeno je 12 miliona dinara za aktivne mere zapošljavanja, ali i 2,7 miliona dinara za nastavak popisa nelegalno sagrađenih objekata.

 

“Na taj način, kroz popis nelegalno sagrađenih objekata u prethodnoj godini, uspeli smo da u prvoj zoni raspodelimo rešenja o porezu na imovinu i tako uspeli da svoj prihod po osnovu poreza na imovinu uvećamo za 20 miliona dinara. Kada rešenja stignu na adrese lica u drugoj i trećoj zoni, mislim da će prinos od poreza na imovinu biti znatno veći“, očekivanja su gradonačelnika. 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Stanar

    Gost - Stanar

    Davno je neko rekao da papir sve trpi !
    • Ime: Stanar

Vreme

Kraljevo Serbia Light Snow Showers, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:4 am   |   Sunset: 4:1 pm
96%     2.2 m/s     33.017 bar
Forecast
SUB Low: 0 °C High: 2 °C
NED Low: -10 °C High: 0 °C
PON Low: -11 °C High: -3 °C
UTO Low: -3 °C High: -1 °C
SRE Low: -7 °C High: -1 °C
ČET Low: -8 °C High: -2 °C
PET Low: -5 °C High: 0 °C
SUB Low: -4 °C High: 0 °C
NED Low: -5 °C High: 0 °C
PON Low: -3 °C High: 2 °C