Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

7. februar 2018.

Nezadovoljni odgovorom lokalnih vlasti od kojih su, kažu, očekivali samo posredovanje za sastanak sa nadležnima u republici, bivši radnici „Autotransporta“ održaće u Kraljevu novi protestni skup 9. februara

Nakon što je u ponedeljak, 5. februara, ispred zgrade Gradske uprave u Kraljevu, stotinak nekada zaposlenih u preduzeću koje je decenijama bilo jedini kraljevački prevoznik, protestovalo tražeći namirenje čitavih svojih potraživanja iz stečajne mase prodatog „Autotransporta“, za petak, 9. februar u 10 časova zakazan je novi protestni skup na koji oni pozivaju sve nekadašnje radnike ovog preduzeća, uključujući i penzionere „Autotransporta“.

Predstavnici neformalne grupe bivših radnika „Autotrasnporta“, čija je baza u Grdici prodata turskoj „Taj korporaciji“ za oko 260 miliona dinara, kažu da nisu zadovoljni odgovorom čelnika lokalne vlasti koji su ih, kažu, obavestili da, i pored svega što su pokušali, rešenje problema bivših radnika "Autotransporta" može da se traži samo u okviru zakonskih mogućnosti.

- Lično sam zvao i Ministarstvo privrede i ljude uz Predsedništva Srbije (koji su učestvovali u prodaji). Oni su mi, posle detaljno iznetog problema, rekli da je zakon jasan, da je bivšim radnicima “Autotransporta” stečajni upravnik sve objasnio i da ne može biti nikakvih izuzetaka - rekao je za portal Krug gradonačelnik Terzić.

Bivši radnici „Autotransporta“ i dalje insistiraju na objašnjenju da njihovo okupljanje nema političku konotaciju i da protest nije uperen protiv bilo koga, već da se radi o „protestu grupe očajnika“. Pozivaju se na rešenja Privrednog suda koja potvrđuju dugovanja „Autotransporta“ prema bivšim radnicima, i ne mire se sa činjenicom da se većina njih nalazi tek u trećem isplatnom redu.

Ukupni dugovi „Autotrasnporta“, prema rečima gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića, iznose 1.630.000.000 dinara, odnosno 14 miliona evra, a baza je prodata za oko 2,2 miliona evra.

Preduzeće bivšim radnicima duguje između 2.000 i 3.000 evra po zaposlenom, ali Terzić, osim što potvrđuje da radnici imaju rešenja Privrednog suda sa utvrđenim iznosima koje im preduzeće duguje, pojašnjava da je zakon kod određivanja ko ima pravo na potraživanja u prvom isplatnom redu.

- To su zaostale plate za period od 12 meseci pre datuma uvođenja stečaja, a sva ostala potraživanja su u trećem. Radnici su nezadovoljni, jer žele da naplate sva potraživanja – rekao je gradonačelnik, od kojeg su bivši radnici „Autotransporta“ tražili da „pronađe rupu u zakonu“, kako bi oni bili isplaćeni u prvom isplatnom redu. 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Bivsi radnik

    Gost - Bivsi radnik

    Uhapsiti stecajnog upravnika hitno i sto je brze moguce on sada krade i manipulise sa prevoznikom vulovicom i maricicem pivsi direktorom i dale koriste transportova dva autobusa po ceni kojoj prikazuje stecajni to je nerealna 100 hiljada na mesecnom nivou po autobusu to je za hapsenje pitajte gospodo kolko taj vulvic izdaje njegove buseve on dnevno uzma te pare 
    • Ime: Bivsi radnik