Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

13. april 2018.

U svim osnovnim školama u Srbiji danas i sutra biće organizovan probni završni ispit za za 71.661 osmaka, a mali maturanti sutra će polagati probni test iz maternjeg jezika i kombinovani test

Danas u podne, testom iz matematike počeo je probni završni ispit za 71.661 osmaka u osnovnim školama u Srbiji. Kao i na pravom testiranju, zadaci su podeljeni na tri nivoa - osnovni, srednji i napredni.

Učenici završnih razreda osnovnih škola suta (subota 14. april), polagaće probni test iz maternjeg jezika (od 9.00) i kombinovani test (iz biologije, hemije, istorije, geografije i fizike u 11.30).

Za osmake test provere znanja tradicionano se organizuje dva meseca pre male mature, koja će ove godine biti 18, 19. i 20. juna.

Ove godine promenjen je i način bodovanja završnog ispita: smanjen je broj bodova za uspeh u školi, a povećan broj bodova koje đaci mogu da osvoje na testovima.

Uspeh iz škole osmacima će ubuduće donositi maksimalno 60 bodova (ranije 70), a na tri testa maksimalan broj bodova je 40 (ranije 30).

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments