Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

14. april 2018.

„Najbolje ideje rađaju se u trenutku kada se suočimo sa najvećim problemima“, naziv je radionice koju su u Kraljevu, u organizaciji Saveta za rodnu ravnopravnost vodile novinarke Vesna Dedić i Sanja Marinković

"Žena stoji, kao kapija, na izlazu, kao i na ulazu ovoga sveta". Ovu Andrićevu misao kao da su u prepunoj svečanoj sali Gradske uprave pokušale da dokažu sve pripadnice lepšeg pola na događaju koji su, u organizaciji gradskog Saveta za rodnu ravnopravnost u Kraljevu, vodile novinarke Vesna Dedić (RTS) i Sanja Marinković (Pink).

Njih dve su osmislile „Bulevar ženskih tajni“ koji, kao što navode, ima za cilj da inspiriše žene da, dok hodaju ka svojim ciljevima, budu istrajne i da, pre svega, budu srećne, živeći život kakav žele.

- Žene koje pokušavaju da budu dobre majke, devojke, supruge, dobre na poslu, nekako, kao da najmanje vremena imaju za sebe. Sama činjenica da su izdvojile jedno popodne da provedu sa nama, Sanja i ja doživljavamo kao svoj uspeh. Zato veče i započinjemo pitanjem koja od njih ima grižu savesti što je ovde, što nije kod kuće, pored svog deteta. Sve su to osećanja kroz koja sam i sama prolazila i kroz koje svakog dana prolaze i druge žene – pojasnila je Vesna Dedić.

Sanja Marinković dodaje da je „Bulevar ženskih tajni" nekada bio sajamska manifestacija, koja je održavana u tržnim centrima, da bi onda prerasla u događaj sa porukom namenjenom uspešnim ženama i onima koje bi to mogle da postanu.

- Do sada smo imale priliku da se družimo sa više od 1.000 žena u Nišu, Valjevu, Leskovcu, sada u Kraljevu. Na tim druženjima čule smo fantastične priče, koje su dokaz da žene kada je najteže umeju da prikupe snagu i krenu ispočetka – kaže Sanja Marinković.

Trener za lični razvoj Siniša Ubović pokušao je prisutne da ubedi da promene nabolje može da napravi samo osoba koja takvu odluku donese i da je neophodno da na tom putu najpre svako zavoli sebe, a svoje savete sa prisutnima podelila je i Tanja Kurčubić, specijalista kozmetologije i terapije za usporavanje starenja lica i tela.

Gradonačelnik Kraljeva je, otvarajući događaj, istakao da je grad podržao ovakav događaj kako bi žene koje su uspešne u svojim profesijama mogle da govore o svojoj karijeri i kako bi njihove priče motivisale druge i pokazale da su žene važan deo društva.

„Bulevar“ je bio i susret žena koje žive na teritoriji našeg grada i bave se različitim poslovima od poljoprivrede, preduzetništva do medicine, prosvete, politike... Publika je mogla da čuje brojne interesantne priče, jer su Kraljevčanke, inspirisane neposrednošću dve poznate novinarke, bile otvorene i duhovite.

Božana Pantović, vlasnica konfekcije „Elipsa“ smatra da je „Bulevar ženskih tajni“ prava prilika da hrabre žene govore kako su uspele, ne bi li motivisale druge, a Miljana Šekler, vlasnica etno pansiona „Beli bagrem“, koja je za ovu priliku došla sa Rudna, podsetila je da je u vreme kada je ona počinjala da se bavi privatnim poslom, sve bilo daleko teže, nego danas, ali da – uspeh nije izostao.

Cilj „Bulevara ženskih tajni“ i Saveta za rodnu ravnopravnost je da ženama pruže podstrek da se osećaju privilegovano zbog života koje vode, pa Lidija Pavlović, predsednica Saveta, kaže da su ovakvi događaji odlična prilika za promociju ženskog preduzetništva.

- Nije bitno da li su one poljoprivrednice, advokatice, preduzetnice ili profesorke, važno je da imaju podršku društva. Iako ženama danas nije lako, ovo je naš način da im pomognemo da ispričaju da li imaju probleme, a ako ih imaju – kako ih rešavaju, bilo da su problemi životni ili profesionalni – rekla je Pavlović.

Odlično posečen „Bulevar ženskih tajni“ završen je koktelom u opuštenoj atmosferi, a posle događaja kao poruka ostala je izreka koja tvrdi da:„oni koji o ženama uvek dobro govore, ne poznaju ih dovoljno, ali - oni koji o njima samo loše govore, ne poznaju ih nikako“.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments