Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

28. april 2018.

Do nedelje, na Sajmu turizma, odmora, rekreacije, lova i ribolova u Kraljevu biće predstavnici etno naselja, seoskih domaćinstava, turističkih organizacija i agencija, a za danas je planiran i prateći program uz kuvanje gulaša i riblje čorbe

Na zadovoljstvo izlagača od Sjenice do Beograda, u Kraljevu je danas otvoren prvi Sajam turizma, aktivnog odmora, rekreacije, lova i ribolova - SORTIL. Pre zvaničnog otvaranja Sajma, gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić i državni sekretar Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije, Miroslav Knežević, simbolično su se provozali fijakerom.

Oni su, otvarajući Sajam istakli komparativne prednosti Kraljeva i okoline, počev od manastira, kulturno-istorijskih spomenika, očuvane prirode i seoskih domaćinstava koja su se aktivno uključila u razvijanje kontinentalnog turizma.

- Strategijom razvoja turizma do 2025. godine, kraljevačka regija je prepoznata kao jedna od prioritetnih turističkih destinacija, jer grad na Ibru ima šta da ponudi turistima – rekao je Knežević, napominjući da je resorno ministarstvo od 2015. do 2017. godine opredelilo 14 miliona dinara za signalizaciju i uređenje pešačkih staza ka utvrđenju Maglič, još šest za različite kulturne I sportske događaje i manifestacije.

Gradonačelnik Kraljeva je, takođe, istakao veliku pomoć ovog ministarstva, dodavši da će grad i dalje, u saradnji sa ministarstvom raditi na razvijanju turističkih kapaciteta.

- Pored religijskog turizma, trudimo se da razvijamo banjski, ali i seoski turizam, za koji je, zarad povećanja broja kreveta i poboljšanja turističke ponude na Rudnu, Lopatnici i Glediću, u poslednje tri godine opredeljeno ukupno 22 miliona dinara iz gradskog budžeta,  pa smo po broju kreveta koje imamo u ponudi, sada drugi grad u Srbiji – istakao je Terzić, kojem je uručena zlatna plaketa za razvoj seoskog turizma.

Prilika turističkim radnicima da se predstave upravo je trodnevni sajam koji će, kako očekuju organizatori, postati tradicionalan. U predvorju sportske hale štandove je imalo više od 20 izlagača. Sve do nedelje, 29. aprila – tu će biti predstavnici etno naselja, seoskih domaćinstava, akva parkova, turističke organizacije i agencija.

Ulaz za posetioce sva tri dana je besplatan, a pripremljena su brojna iznenađenja i nagrade. Na štandu „KoTur“ – Udruženja za kontinentalni turizam najsrećniji će dobiti dva polupansiona za dve osobe u objektima seoskog turizma u Lopatnici, Oazi mira Lopatnica i Banja Lopatnica.

Organizatori Sajma, Sagod event&expo i Sportski centar “Ibar” sa partnerima: Lovačkim savezom centralne Srbije i Lovačkim udruženjem Kraljevo, pripremili su prateću manifestaciju za subotu (28. april) od 10.00 časova. Ispred nove sportske hale u Ribnici biće priređeno kuvanje lovačkog gulaša i riblje čorbe.

Radno vreme Sajma je od 09,30 do 18,30 časova, a u nedelju, dodelom medalja za najbolje izlagače, Sajam će biti zatvoren u 15.00 časova.

foto: Zoran Ljubojević

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments