Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

30. april 2018

Da česme u samom srcu Kraljeva budu popravljene, bio je jedan od zahteva koje su članovi FB grupe Grad Kraljevo predali gradskim čelnicima, a danas su zadovoljni što je jedna građanska inicijativa brzo dala rezultate

Danas su, na kraljevačkom Trgu stpskih ratnika, zamenjene slavine na tri česme ispred Turističke organizacije. Večeras, pored Milutina, žedni mogu da zastanu, napiju se vode, a gradske vrućine tek dolaze, jer je ove godine leto „ušetalo“ u prostor proleća.

Zatekli smo na klupicama grupicu Kraljevčana od kojih jedni tvrde da su gradske česme radile sve do poslednjeg mraza, kada su radnici „Vodovoda“, zbog velikog minusa, odlučili da česme iskluče. Čini se da je više onih drugih koji tvrde da  od prošlog leta, česme više nisu radile, nego što su radile. To što ponovo teče voda iz gradske česme – svi redom hval, govoreći: „Dobro da se neko setio!“.

Problem je, kako saznajemo i u bespotrebnom oticanju vode, budući da neki nesavesni građani uopšte nemaju običaj da slavinu zatvore, nakon što su osveženje potražili na česmama u hladu lipa u centru Kraljeva.

Popravka česama na Trgu srpskih ratnika, bila je jedan od zahteva koje su, u želji da nam grad bude lepši, čistiji i uređeniji, članovi FB grupe Grad Kraljevo (čiji je administrator Goran Bunardžić) predali sa podugačkim spiskom onoga što bi moglo da se popravi.

- Posle pokretanja akcije u grupi Grad Krraljevo, neki od problema koje smo u zahtevima izneli. počinju polako da se rešavaju, što znači da smo na dobrom putu i da se naš glas čuje – zadovoljan je Bunardžić zbog toga što je jedna građanska inicijativa brzo počela da daje rezultate.

On ističe da je, kao neko ko je zaslužan što grupa sa, već više od 7.000 članova, zadovoljan zbog toga što je našaoi smo na razumevanje gradskih vlasti.

- Sa direktorom Javnog preduzeća za uređenej građevinskog zemlkjišta razgovarao sam o brojnim našim zahtevima. Ispostavilo se da su voljni da odrade neke od predloženih zahteva, što je za svaku pohvalu – ističe sagovornik.

On dodaje da će, po tvrdnji iz pouzdanih izvora – posle česama na Trgu srpskih ratnika, do narednog petka verovatno biti popravljene i sve ostale česme:

- U parku Pljakin šanac. Česma kod Duhovnog centra je polomljena ali, obećali su nam - naći će se način i za to, kao što će se popraviti i fontane, koje se upravo servisiraju, peru i uskoro će biti puštene u rad. Po naređenju gradskih vlasti iste zadatke je uradio ili će odraditi JKP „Vodovod“, zbog čega im se unapred zahvaljujemo – kaže Bunardžić, napominjući da nema problem  ni da pohvali lokalnu vlast kada osluškuju glas građana i ispunjavaju realne i korektne zahteve građana. Sve ovo je, smatra on, dokaz da za neke radove nije potrebno puno novca, već - dobra volja.

- Ko želi nešto da uradi nađe način. Ko ne želi, smišlja razloge, to nikada ne treba da zaboravimo – završava administrator FB grupe Grad Kraljevo

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - драгаган. и. Марко.

    Gost - драгаган. и. Марко.

    Похваљујемо.  Портал.  Круг.   Који.  Је. Први. Истакао. Проблеме.  Краљевчана.  Да. У.   Самом.   Центру.  Града.  Грађани. Краљева.  Могу.  Да.   Угасе.  Жеђ. 
    • Ime: драгаган. и. Марко.