Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

9. maj 2018.

Uput onkologa i prateća medicinska dokumentacija potrebni su samo za žene mlađe od 50, ne i za starije, a rezultati će biti dostavljeni pacijentkinjama na kućne adrese, najkasnije 15 dana od dana pregleda

Od utorka, 15.maja, počinju pregledi na pokretnom digitalnom mamografu koji će u Kraljevu, ispred Poliklinike, biti najmanje tri meseca, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare. O načinima na koji će se skrining kampanja, pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i u saradnji sa Kliničkim centrom Niš, a na inicijativu Doma zdravlja Kraljevo odvijati, govorili su msc.dr Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdrvavlja Kraljevo, dr Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice „ Studenica“ Kraljevo, kao i prim.dr Tamara Anđelković, načelnica Službe za zdravstvenu zaštutu žena i dr Dušica Aleksandrović, šef Onkološke službe.

Naše sugrađanke su prepoznale značaj preventivnih pregleda, budući da je broj obolelih od karcinoma u porastu, te je odziv za skrining preglede sve veći, rekla je direktorka Doma zdravlja Kraljevo.

Zakazivanje za mamografski pregled je već počelo. Dnevno će 40 žena od 50. do 69. godine starosti biti podvrgnute pregledu koji je besplatan i može se obaviti uz zdravstvenu knjižicu, u obzir dolaze i neoverene. Uput onkologa i prateća medicinska dokumentacija potrebni su za žene između 40 i 50 godina starosti. Svi rezultati biće dostavljeni pacijentkinjama na kućne adrese, najkasnije 15 dana od dana pregleda”, rekla je dr Krčevinac, dodajući da će, ukoliko bude pozitivnih nalaza pacijentkinje odmah bitiupućivane na dalje lečenje. 

Detaljna uputstva davaće obučene medicinske sestre u call centru, na broj 301 – 633.

Ova kampanja je pravi potez svih koji su u nju uključeni. Naš digitalni mamograf je već duže vremena neispravan, a u toku je digitalizacija analognog mamografa, koji će nam mnogo koristiti kada bude pušten u funkciju. Pozivam sve naše sugrađanke da se odazovu skrining pregledu na pokretnom mamografu koji će im biti dostupan tri meseca”, izjavio je dr Mrvić.

U Domu zdravlja Kraljevo intenzivno se sprovode skrininzi za rano otkrivanje raka dojke,  grlića materice i debelog creva, rekla je prim.dr Tamara Anđelković, dodajući da je ova kampanja samo nastavak sprovođenja skrininga. Govoreći o značaju preventivnih pregleda, dr Dušica Aleksandrović je naglasila da sve žene, starosti zmeđu 50 i 69 godina, koje u poslednjih godinu dana nisu obavile mamografski pregled,  to obavezno učine sada.

Telefon za zakazivanje 301 – 633 biće u funkciji svakog radnog dana od 12 do 14 časova.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Kraljevčanka

  Gost - Kraljevčanka

  Bila sam u Vrnjačkoj Banji na mamografskom pregledu pre više od dva meseca.Još nije stigao rezultat.Rekli su za dvadeset dana???
  • Ime: Kraljevčanka
 • Gost - bane

  Gost - bane

  I zbog toga ,,konferencija ,, za štampu...???
  • Ime: bane