Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

14. maj 2018.

Medicinska škola u Kraljevu obeležila je 60 godina postojanja uz podsećanje da je za to vreme samo ono što je dobro u školi bilo prihvaćeno kao tradicija i da su u klupama ove škole stasali mnogi uvaženi lekari i naučnici

Rad, trud i zalaganje nastavnog kadra i učenika obeležili su 60 godina postojanja Medicinske škole u Kraljevu, zbog čega zalužujemo da ostanemo večno upamćeni kao jedna od najznačajnijih obrazovno-vaspitnih ustanova, poručeno je u multimedijalnom centru Kvart na današnjoj svečanosti kojom je ova uspešna škola obeležila 60 godina postojanja.

Voditelj programa bio je voditelj Dnevnika Radio-televizije Srbije Vladimir Jelić koji je podsetio da je škola osnovana 21. oktobra 1958. godine. Tada je imala 33 učenika, a danas ih ima 673 raspoređenih u 20 odeljenja, o čijem se obrazovanju stara 68 profesora i 11 lekara kao stručnih saradnika.  Od jedne učionice u zgradi današnjeg Narodnog muzeja, Medicinska školau Kraljevu izrasla je u ustanovu koja može da se pohavli veliko atraktivnošću smerova i izuzetnim uslovima za rad. Do 2009. godine, škola nije imala svoju školsku zgradu, već je bila smeštena u zgradi Gimnazije, ali od 8. marta 2009. radi u sopstvenom prostoru. Uspeh, kako istićču u ovoj školi, nije bio, niti će biti, magija, već prirodni rezultat višedecenijskog kontinuiranog truda i rada.

Goste je pozdravila Biljana Bojanić, direktorka Medicinske škole i predsednica Udruženja medicinskih škola Srbije, ističući da je obrazovna ustanova na čijem je čelu, za šest decenija dala ogroman doprinos u vršenju prosvetne, kulturne i humane misije, ne samo u lokalnoj zajednici, nego i u čitavoj Srbiji.

- Samo ono što je dobro prihvaćeno je u ovoj školi kao tradicija. Iz njenih klupa stasali su mnogi uvaženi lekari, naučnici, javni i kulturni radnici. Nastava je najvitalniji segment rada u školi, a svoje kreativne sposobnosti učenici realizuju kroz mnogobrojne vannastavne aktivnosti. Rezultat su uspsi naših učenika na opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima u znanju, stvaralaštvu i sportu – navela je Bojanić, pohvalivši sve članove kolektiva koji su, kako je rekla, uvek bili spremni da prvi prihvate sve nove izazove i sa entuzijazmom isprate sve promene i reforme u obrazovanju.

Danas Medicinska škola ima epitet savremene, škole po meri deteta i škole 21. veka, koja je to postala uz pomoć i podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, lokalne samouprave, socijalnih partnera i roditelja.

Aleksandru Pajiću, pomoćniku ministra prosvete za srednje obrazovanje i obrazovanje odraslih, direktorka Medicinske škole danas je ururila povelju u znak zahvalnosto za podršku resornog ministarstva.

- Za kvalitet obrazovanje se vredi boriti i to ova škola dokazuje, jer je škola sa najvišom ocenom na eksternom vrednovanju, škola koja ima prestižno visok broj bodova za upis u prvi razred svake godine, škola koja svake godine ulaže u osavremenjivanje nastavnih sredstava – pohvalio je Pajić kraljevačku školu, najavivši da će ona i dalje imati podršku Ministarstva prosvete.

Prisutne, među kojima su osim učenika, sadašnjih i bivših profesora i stručnih saradnika ove škole, bili i predstavnici lokalne vlasti, pozdravio i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, upoređujući godine škole sa godinama čoveka u zrelom dobu.

- Šest decenija ove škole pokazuje da je ona došla u doba zrelosti, ali ne i starosti. Iako ima 60 godina ona je još uvek mlada, zbog toga što ima profesore koji se usavršavaju, uče i primenjuju nove nastavne metode, ima đake koji se takmiče i osvajaju najveće nagrade na takmičenjima, direktorku koja je ove godine preuzela dužnost predsednice Udruženja medicinskih škola Srbije i sve nas koji se zajednički trudimo da ova škola napreduje i da bude ponos Kraljeva, a ona to jeste – rekao je gradonačelnik Kraljeva.

Učenici Medicinske škole priredili su, povodom Dana škoe bogat kulturo-umetnički program, a u muzičkom delu pomogao im je hor kraljevačke muzičke škole „Stevan Mokranjac“, čiji je umetnički rukovodilac profesorka Dunja Milosavljević,

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Ana Milošević

    Gost - Ana Milošević

    Čestitam! Vaša škola je zaista ponos našeg grada.
    • Ime: Ana Milošević