Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

15. maj 2018.

Prema najavi ministarke Zorane Mihajlović, krajem avgusta i u Kraljevu bi trebalo da počne izgradnja 170 stanova sa kvadratom do 500 evra za snage bezbednosti,  a za to Voćareve livade i Ribnica moraju infrastrukturno da se opreme

Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, a o usvajanju „leks specijalisa“ sada raspravljaju poslanici. Prva gradilišta, prema najavama vlasti, trebalo bi da, krajem avgusta, budu otvorena u Kraljevu, Nišu i Vranju.

Predlog zakona, između ostalog, predviđa da kupovini jeftinog stana mogu da se nadaju pripadnici bezbednosnih službi koji nemaju trajno rešeno stambeno pitanje ili imaju neodgovarajući stan.  Uslov je da od stupanja na snagu novog zakona nisu prodali nekretninu, stan ili zgradu, bilo da su je imali u Srbiji ili na teritoriji nekadašnje SFRJ.

Predloženi zakon predviđa da maksimalna cena kvadrata bude 500 evra bez PDV-a. Prva faza projekta, podrazumeva gradnju u ukupno  šest gradova u Srbiji u kojima treba da se izgradi ukupno 1.578 stanova koji će nešto više od 64 miliona evra.

Ko ima pravo na kupovinu stana, znaće se u roku od 30 dana od dobijanja građevinske dozvole za gradnju zgrade. Spisak se ažurira dva puta godišnje.

U Kraljevu će se povoljni kvadrati graditi na prostoru Voćarevih livada u Ribnici, a u prvoj fazi u Kraljevu bi trebalo da se izgradi 170 jeftinih stanova.

Kraljevu, procenjeno je, treba više od 900 ovakvih stanova za pripadnike Druge brigade vojske Srbije, Policijske uprave Kraljevo, Odreda žandarmerije, Bezbednosno-informativne agencije, pripadnike Okružnog zatvora i sudske straže.

U pitanju je površina veća od 5,5 hektara, a na prostoru Voćarevih livada, prema najavama gradskih čelnika, pored stanova biće izgrađen i tržni centar.

Infrastrukturno opremanje Ribnice da može da prihvati veći broj stanvnika podrazumeva i najavljenu izgradnju nove zgrade škole „Sveti Sava“ i rekonstrukciju ambulante u Ribnici.

Grad je u obavezi da uredi prostor do same lokacije. Za infrastukturno opremanje, kako u lokalnoj samoupravi procenjuju, biće potrebno ukupno 200 miliona dinara, pa će, prema rečima gradonačenika Kraljeva Predraga Terzića, sukcesivno, kako država bude gradila stanove, tako će i grad, uz pomoć države uređivati saobraćajnice i obezbeđivati sredstva za izgradnju elektro i vodovodno-kanalizacione mreže.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments