Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

16. maj 2018.

Maturante iz devet kraljevačkih srednjih škola okupiće četrnaesti Maturski ples u gradu na Ibru, koji je prvi u našoj zemlji započeo tradiciju ovakvog načina oproštaja maturanata od đačkog doba

Ove godine manifestaciju „Maturski ples“ imaće maturanti u pedeset gradova iz devet zemalja, a među njima i maturanti iz svih srednjih škola iz Kraljeva. Na današnjoj konferenciji za novinare najavljeno je da će nadležni nastojati da ove godine uvedu red za vreme samog Maturskog plesa da se ne bi  događalo da muziku sa razglasa prekida muzika iz okolnih ugostiteljskih objekata.

- Sa druge strane nastojimo da sprečimo naše maturante da se nedolično ponašaju, da se kupaju u fontanama, da se penju na spomenik na Trgu srpskih ratnika i da rade sve ono što će im u lošem sećanju ostaviti možda i najlepši dan u životu. Za to će, naravno, biti zadužena komunalna policija i Policijska uprava Kraljevo – najavio je gradonačelnik Kraljeva Predrag terzić.

On je apelovao na maturante da se ponašaju, ne samo u skladu sa propisima, već i da pokažu lepo kućno vaspitanje.

-- Verujem da su oni toliko mladi, ali i toliko zreli da će doneti pravu odluku za njihov dalji život, ali i za njihovu dalju karijeru. Neki od njih će upisati fakultete, nadam se da će odlično proći na prijemnim ispitima, drugi će odmah početi da rade, a odluka je na njima, oni su dovoljno zreli da sami odluče – poručio je maturantima Terzić.

Bojana Marinković, načelnica Školske uprave Kraljevo najavila je da će ove godine na Maturskom plesu učestvovati oko 900 maturanata iz devet kraljevačkih srednjih škola. Plesaće tradicionalni ples tolerancije i poslati poruku mira i prijateljstva.

- Glavna poruka i cilj projekta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva unutrašnjih poslova jeste da sve maturske manifestacije prođu sa što manje negativnih događaja i da se sprovedu bez bilo kakvog vida vršnjačkog nasilja u cilju zaštite svih maturanata – rekla je Marinković.

Kraljevčanin Hadži Momir Bakračević, na čiju inicijativu se Kraljevo kao prvi grad u srbiji pridružilo Matusrkom plesu podsetio je da su maturanti i ove godne u trci za obaranjem postojećeg Ginisovog rekorda u istovremenom plesanju matauranata na gardskim ulicama i trgovima.

- Interesantno je da se Maturskom plesu ove godine priključio i jedan turski grad sa pet hiljada plesača. Manifestacija i dalje ima humanitarni karakter, a krune od papira po ceni od 100 dinara moći će da se kupe na Trgu srpskih ratnika – pojasnio je Bakračević.

Maturski ples počinje 18. maja u 12.00 časova, a pored Kraljeva, koji je prvi grad koji je učestvovao, još dok smo bili Savezna republika Srbija i Crna Gora učestvuju: Niš, Jagodina, Zrenjanin,Novi Sad, Pančevo, Pirot, Zaječar, Negotin, Kruševac, Ćuprija, Bajna Bašta,Vrnjačka Banja, Gornji Milanovac, Čoka i Paraćin.

Na predlog Centra za socijalni rad sredstva će biti uručena našim sugrađanima Kseniji i Pavlu, koji imaju stopostotno telesno oštećenje. Maturanti su im pomogli svojim prilogom kupovinom kruna, red je na sve nas ostale.

foto: Zoran Ljubojević

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Stanar

    Gost - Stanar

    Dr gradonačelniče, deca par mojih prijatelja neće učestvovati na maturskom plesu zbog vas, ne, niko ih nije ubeđivao ! Zbog vas, bulumente iz SNS-a, naš grad će postati grad staraca, deca nam se ne vraćaju posle svršenih studija. Nestanite iz naših i života naše dece ! 
    • Ime: Stanar