Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

30. maj 2018.

Oko 400 mališana predškolskog uzrasta okupila je deseta po redu Biciklijada, koju u Kraljevu organizuje Predškolska ustanova “Olga Jovičić Rita”, pa su gradske ulice odzvanjale grajom i šarenele se od raznobojnih bicikala i majica

Povodom Dana izazova (Svetskog dana rekreacije), koji se svake poslednje srede u maju organizuje u više od 70 zemalja sveta, Predškolska ustanova „Olga Jovičić Rita“ ove godine je deseti put zaredom organizovala Biciklijadu za mališane predškolskog uzrastva. 

Oko 400 dece koja će najesen postati đaci prvaci vozilo je stazu dugu oko dva kilometra gradskim ulicama, da bi svoju vožnju završili na kraljevačkom Trgu srpskih ratnika. Odzvanjale su grajom i šarenele se, zbog majica raznobojnih boja i boja dečjih bicikala kraljevačke ulice. Slogan ovogodišnjeg Dana izazova bio je „Vratimo deci ulice“.

- Primećujemo da naša deca imaju sve manj prostora za igru i da, nažalost, zbog uticaja savremene tehnologije, mališani sve više vremena provode uz telefone i ekrane računara, zato naš cilj i jeste promocija ovakvih aktvnosti sa ciljem da se deca u najranijem uzrastu „inficiraju zdravim načinom života – kaže Dejan Jerotojević, saradnik za fizičku kulturu Preškolske ustanove „Olga Jovičić Rita“.

Osnovni cilj Dana izazova je da se poslednje srede u mesecu maju izazove što veći broj građana svih uzrasta na sportsku aktivnost u trajanju od najmanje 15 minuta.

 Pogledajte atmosferu sa današnje Biciklijade 

Dan izazova je istovremeno i dan pozitivne neusiljene atmosfere, to je dan koji kreira samosvest i entuzijazam,dan aktivnog življenja. Konkurentski grad, iako čitava manifestacija nema za cilj takmičasrku komponentu, već isključivo izazov, ove godine Kraljevu je grad Kruševac.

Ove godine Predškolska ustanova u Kraljevu je bila još uspešnija nego ranijih godina, po broju učesnika na ovoj manifestaciji, na kojoj su bicikle, pored dece, vozili i vaspitači i nekoliko roditelja.

Dan izazova, koji kreira samosvest i etuzijazam i predstavlja dan aktivnog življenja, u svetu se organizuje od 1983. godine i prvi je organizovan u Kanadi u gradu Saskatun gde je više od 650.000 ljudi prihvatilo izazov i učestvovalo u manifestaciji.

Od tada se broj stalno povećava, a manifestacija je odavno poprimila međunarodni karakter.

U organizaciji ovogodišnje Biciklijade pomoć Predškolskoj ustanovi pružili su biciklistički klubovi „Čiker“ i „Metalac“, MUP Kraljevo, kraljevački Crveni krst i Dom zdravlja, JO „Putevi“, Vatrogasni orkestar „“7. septembar“.

Učestvovala su deca iz pripremnih preškolskih programa u vrtićima: „Mladost“, „Pčelica“, „Petar Pan“, „Poletarac“, „Bambi“, „Lane“, „Švrća“, „Neven“, „Ratarska kapija“, deca predškolci iz Gornjih Lađevaca, Žiče, Vitkovca, Pečenoga, Ratine, Vrbe, Jarčujaka, Beranovca, Dragosinjaca, Kovanluka, Sirče, Adrana, Grdice, Mrsaća, Cvetaka, Obrve, Ravanice, iz pripremno-predškolskih programa u školama „Jovo Kursula“, „Svetozar Marković“ i „Dimitrije Tucović“.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - VEKA

    Gost - VEKA

    Prelepa slikaNaša radost lepota i budućnost
    • Ime: VEKA