Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

11. jun 2018.

Sto najuspešnijih diplomaca sa medicinskih fakulteta u Srbiji, koji su studije završili u roku i sa visokim prosekom, dobili su stalno zaposlenje, specijalizacije i plaćene doktorske studije, a među njima su i Kristina Jevtović i Vesna Pavlović 

Ministarstvo zdravlja dobilo je saglasnost Vlade Srbije za zapošljavanje 100 diplomaca medicinskih fakulteta u zdravstvenim ustanovama u Srbiji. Vest u ovoj informaciji je da je Vlada podržala najuspešnije studente koji su svojim radom, znanjem i trudom postigli izuzetne naučne i akademske rezultate. Za buduće lekare kojima će biti omogućeno usavršavanje u oblasti medicine u okviru državnog sistema zdravstvene zaštite održan je prijem u Palati Srbije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je ugovore o zaposlenju za nekoliko, od ukupno 100 najboljih diplomaca svih medicinskih fakulteta u Srbiji.

Među 100 najboljih su i dve doktorke iz Kraljeva - Kristina Jevtović i Vesna Pavlović, koje su Medicinski fakultet završile sa prosekom iznad 9,50.

- Beskrajno sam zahvalna onima koji su se setili nas koji smo završili fakultet u roku i sa visokim prosekom. Dobiti danas i stalni radni odnos, i specijalizaciju je zaista ostvarenje sna. Ponosna sam i nadam se da su to i ljudi koji su verovali u mene - rekla je dr Kristina Jevtović, koja je završila Medicinski fakultet u Kragujevcu 2015.godine sa prosekom 9,60.

Ona je izabrala specijalizaciju iz pedijatrije, koja joj je bila davnašnja želja. Istovremeno, zahvalila se pedijatrima u Službi za zdravstvenu zaštitu dece predškolskog i školskog uzrastva, jer su joj pružili veliku podršku i poverenje tokom stažiranja.

- Zahvalna sam ministru zdravlja i Vladi Republike Srbije, koji su pokrenuli ovu akciju. Iskreno se nadam da će biti ispoštovana kako bismo svi zajedno unapredili zdravstveni sistem. Ovo je jedinstvena prilika koja nam omogućuje da nastavimo rad u svojoj zemlji, okruženi porodicom i prijateljima. Fakultet sam završila u Kragujevcu 2016. godine sa prosečnom ocenom 9,80 i nadam se da ću isto tako biti uspešna i u oblasti radiologije koju sam izabrala - s ponosom kaže dr Vesna Pavlović.

Dve mlade doktroke istakle su i veliku zahvalnost direktorki Doma zdravlja Krljevo koja je prepoznala njihov kvalitet, omogućivši im da na nedavnom konkursu već dobiju posao na određeno radno vreme u Domu zdravlja Kraljevo.

Dom zdravlja Kraljevo je ustanova u kojoj se veoma cene znanje, kvalitet i rad. Nije bilo dileme da na konkursu za prijem na određeno radno vreme prednost damo dvema doktorkama sa najvišim prosekom na fakultetu medicinskih nauka. Dobro je da je to prepoznala i Vlada Srbije, tako da su obe doktorke sada dobile posao na neodređeno i željenu specijalizaciju. I za Kraljevo je ovo lepa vest, jer su obe odlučile da ostanu u svom rodnom gradu, iako su mogle da biraju bilo koji klinički centar u Srbiji ili evropsku zemlju“, kaže direktorka Doma zdravlja Kraljevo, dr Mirjana Krčevinac.

Svih 100 studenata od danas dobijaju posao, specijalizaciju i plaćene doktorske studije, čime su im otovrena vrata da budu i profesori na nekom od medicinskih fakulteta.

                   Anđelka Planojević, PR Doma zdravlja Kraljevo

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Ljubisa Jovasevic

  Gost - Ljubisa Jovasevic

  Andjelka Planojevic, bivsi novinar IN, dolazi u Z.centar kao demokrata. njena sadasnja direktorka je takodje demokrata. Posle izbora njih dve zajedno prelaze u SNS i pricaju o cistom i urednom domu zdravlja, o prisutnim lekarima kod kojih nema guzvi, o dobroj organizaciji koja jedino podrazuumeva da je sve u redu kad je dokumentacija koju vode u redu, o aljkavim sestrama, zatvorenim ambulantama, da ne nabrajamo dalje. jedinio preostalo dobro u DZ su pojedine sluzbe specijalistickog tipa kao i naravno Hitna sluzba koja i u uslovima u kojima radi ostvaruje odlicne rezultate...
  • Ime: Ljubisa Jovasevic
 • Gost - ljubisa Jovasevic

  Gost - ljubisa Jovasevic

  sve bi ovo bilo u redu, dobar prosek i kratko vreme studiranja, samo smeta jedna mala stvar...zahvalnost diektorki Doma Zdravlja...dakle ona bira, ona daje predloge ko je taj ko posao dobija a ona je SNS, zar nije to ono sto utisak kvari.ne zaboravite, mnogo dobrih a mozda i najboljih studenata odlazi iz Srbije jer ovde nema vise ni nade...
  • Ime: ljubisa Jovasevic

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 12 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:0 am   |   Sunset: 5:43 pm
91%     2.2 m/s     33.187 bar
Forecast
NED Low: 8 °C High: 12 °C
PON Low: 5 °C High: 13 °C
UTO Low: 6 °C High: 14 °C
SRE Low: 2 °C High: 15 °C
ČET Low: 3 °C High: 10 °C
PET Low: 3 °C High: 15 °C
SUB Low: 5 °C High: 18 °C
NED Low: 5 °C High: 17 °C
PON Low: 5 °C High: 16 °C
UTO Low: 4 °C High: 15 °C