Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

13. jun 2018.

U OŠ "Vuk Karadžić" u Ribnici godinama važi moto –humanost se uči od malih nogu; u poslednjoj akciji učenici i zaposleni prikupili su 219.000 dinara i kupili slušni aparat učenici trećeg razreda sa teškim oštećenjem sluha

Milica Košanin, učenica trećeg razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Kraljeva, od osmog meseca života gotovo da nije mogla da čuje. Slušni aparat koji je dobila od države Milici je stvarao veliku buku, odbijala je da ga nosi. Kako bi sprečili veće oštećenje, Miličini drugari i zaposleni u školi pokazali su snagu zajedništva. Za pola godine prikupili su novac i kupili kvalitetan slušni aparat.

"Hvala svima koji su mi pomogli da bolje čujem. Veoma sam srećna", kaže Milica.

Humana ideja potekla je iz Miličinog odeljenja. Zato je upravo tu i najveća sreća i nada da će joj od sada život biti kvalitetniji.

Njena učiteljica Tatjana Đukić kaže da Milica sada može više da uči, da radi, da bude zadovoljna, da joj na licu večito stoji osmeh.

Kako bi animirali ljude dobre volje, učenici su izveli dve humanitarne predstave.

Novac su zaradili i prodajom raznih rukotvorina koje su napravili u školi preduzetništva.

Direktorka škole Biljana Barlovac kaže da učenici imaju dobar primer svih nastavnika, koji su sve vreme uz njih.

"Dajemo podršku kada su takve stvari u pitanju i naravno sve one vrednosti koje treba negovati kod svih", ističe direktorka Barlovac.

Akcija za Milicu samo je nastavak humanosti koju škola "Vuk Karadžić" godinama promoviše. Zbog toga je nosilac zlatnog znaka Crvenog krsta Srbije.

pripremio Nemanja Jakovljević

izvor: RTS

foto: print screen RTS

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments