Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

3. jul 2018.

U svojoj izjavi v.d. direktor Opšte bolnice «Studenica» dr Zoran Mrvić tvrdi da se pozivu na današnji protest nije odazvalo ni deset odsto zaposlenih, kao i da su među učesnicima protesta bili i oni koji ne rade u ovoj ustanovi, a oni neka kažu ko su

Opšta bolnica “Studenica” u Kraljevu ima oko 1.100 zaposlenih, a današnjem štrajku se  upozorenja se odazvalo svega njih 80 do 100, ali među njima nisu bili samo naši radnici, tvrdi dr Zoran Mrvić, v.d. direkttor bolnice u Kraljevu.

- Oni jesu imali majice sa oznakom “štrajk”, ali ih niko nije prepoznao. U pitanju su mlađi ljudi, neka oni sami kažu odakle su – kaže direktor bolnice.

Prema njegovim rečima, štrajk su organizovali nereprezentativni sindikati na nivou republike – Sindikat lekara i farmaceuta i Sindikat medicinskih sestara.

- Za razliku od njih, odličnu saradnju imamo sa ostala tri reprezentativna sindikata, a ta saradnja se odvija preko Odbora za bezbednost. Učesnicima protesta glavvni problem je Akt o proceni rizika na radnom mestu koji predviđa radno vreme od 40 radnih sati nedeljno – ističe Mrvić.

On dodaje da je pomenuti akt jasno dokazao da radnici u zdravstvenim ustanovama ovog tipa mogu da rade 40 časova tokom sedmice.

- Specijalisti medicine rada su jasno pokazali koje su to specijalnosti ugrožene: rendgenolozi, rendgen-tehničari, vozači sanitetskih vozila, radnici na visini. Tokom štrajka upozorenja izneta je masa laži o kojima neću da govorim, neka to urade odgovarajuće službe – naveo je Mrvić, napominjući da su mu za vreme trajanja ovog protesta, ali i nakon njega, dolazili građani da se žale na buku ili zato što nisu mogli da prođu od učesnika protesta.

Zbog toga, zaključio je v. d. direktor kraljevačke bolnice, na ovakav način neće više moći da bude organizovan nijedan vid protesta.

- Ni 10 odsto ljudi se nije odazvalo štrajku upozorenja, bitnija je reč onih koji u tome nisu učestvovali. Mi smo i dalje raspoloženi za normalne pregovore i normalan rad, a ne za ovakve štrajkove iza kojih se, očigledno, kriju političke aktivnosti – ocenio je prvi čovek kraljevačke bolnice.

O današnjem štrajku upozorenja članova dva sindikata ispred Opšte bolnice “Studenica” u Kraljevu, na portalu Krug čitajte OVDE

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Mrvić nije ni prvi a ni posladnji koji svoju nesposobnost opravdava političkim uticajem.
  • Ime: Stanar
 • Gost - Dragan Vukadinović

  Gost - Dragan Vukadinović

  Mrviću, kako te nije sramota? Jedino si ti eksponent politike. Lekari i medicinsko osoblje se grčevito bore za to da mogu normalno da rade svoj posao i da pacijenti ne trpe zbog tvoje nesposobnosti da organizuješ posao na pravi način. Ko je organizovao protest i koliko je bilo prisutnih je samo forma, potpuno nevažna u konkretnom slučaju. Važna je suština, a ti tu suštinu namerno kriješ i zamagljuješ. Molim te, pronađi ponovo u sebi lekara i čoveka, političara gurni u neki drugi plan.
  • Ime: Dragan Vukadinović