Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

6. jul 2018.

Meštani Miločaja donirali su matičnoj ambulanti: EKG aparat, inhalator i pulsni oksimetar, a to što je ambulanta u Bogutovcu počela da radi svakog radnog dana, neizmerno je obradovalo meštane okolnih sela

Jedan od uspeha Doma zdravlja Kraljevo je stalno unapređenje rada svih ambulanti, a naročito prigradskih i seoskih. Tako je posle više od jedne decenije ambulanta u Bogutovcu počela da radi svakog radnog dana i to je vest koju su meštani Bogutovca, Bogutovačke Banje, Magliča, Bresnika, Lopatnice, Stanče, Tolišnice i Propljenice dočekali sa nestrpljenjem i oduševljenjem.

«Za nas meštane Bogutovca ovo je najlepša vest koju smo mogli da čujemo», kaže Živana Todorić, meštanka Bogutovca i predsednica Udruženja penzionera u ovoj mesnoj zajednici.

- Više od 10 godina ambulanta nam je radila samo dva dana nedeljno i to nam nije odgovaralo, zato što u Bogutovcu i okolini živi pretežno staro stanovništvo i lekar nam je potreban svakog dana. Sada nam je vreme rada ambulante uklopljeno sa autobuskim prevozom - kaže Živana Todorić.

Nije ambulanta u Bogutovcu jedini primer dobre saradnje Doma zdravlja Kraljevo sa mesnim zajednicama. Naime, meštani Miločaja donirali su matičnoj ambulanti: EKG aparat, inhalator i pulsni oksimetar (aparat koji meri koncentraciju kiseonika u krvi kod osoba koje imaju iskompromitovano disanje iz bilo kojih patoloških razloga).

- Imamo lepu saradnju sa meštanima Miločaja koji su obezbedili ovu značajnu donaciju. Oni su takođe najavili da će uvesti video nadzor nad ambulantom koja je izmeštena od centra sela na jednom brežuljku, jer se u vreme kada osoblje ambulante ne radi dešavalo da ambulanta bude obijena. Osim toga, meštani su uradili određene popravke na krovu ambulante - kaže direktorka Doma zdravlja Kraljevo dr Mirjana Krčevinac.

Primeri dobre saradnje učvršćuju vezu zdravstvenog osoblja i lokalnog stanovništva, što daje garanciju i nadu za budući bolji i kvalitetniji rad ambulanti Doma zdravlja Kraljevo.

                       Anđelka Planojević, PR Doma zdravlja Kraljevo

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments