Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

10. jul 2018.

Đaci osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Kraljeva, koji su osvojili nagrade na republičkim takmičenjima organizovanim pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za svoj trud nagrađeni su zahvalnicama

Andrija Žarčanin, učenik IV razreda Elektro-saobraćajno tehničke škole pobedio je ove godine na republičkom takmičenju iz programiranja za tehničke škole. Za takmičenje se, kaže, spremao oko godinu dana, ali je pored dobre osnove u školi, i kod kuće morao mnogo da radi da bi rezultat bio najbolji. Andrija je jedan od 50-ak učenika osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Kraljeva, kojima su danas gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić i rukovodilac Školske uprave Bojana Marinković uručili zahvalnice za osvojenu jednu od prve tri nagrade na republičkim takmičenjima organizovanim pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Čestitajući svima koji su svojim trudom u ovoj školskoj godini zablistali na republičkim takmičenjima iz svih predmeta i umetnosti, Terzić je poručio da je kao gradonačelnik srećan zbog toliko broja dece, koja su budućnost našeg društva:

- Oni su shvatili da je znanje moć, zbog čega se nadam da će kroz svoje dalje školovanje nastaviti sa uspesima i da ćemo kroz nekoliko godina u Kraljevu imati veliki broj mladih ljudi sa diplomama najboljih fakulteta, koji će doprineti razviju našeg grada i društva u celini.

I načelnica Školske uprave Bojana Marinković istakla je želju nadležnih da na ovaj način promovišu talenat i rad učenika, ali i ambicioznost, posvećenost i istrajnost njihovih nastavnika kojima su danas, takođe, uručene zahvalnice.

- Zajedničkim naporima osvojili su uspeh kojim se svi ponosimo i koji će biti dalji podstrek budućim generacijama i motivacija za ostvarenje njihovih potencijala – navela je Marinković.

Uz njenu ocenu da se među najboljima nalaze budući odgovorni predstavnici društva koji će biti uzor drugima, ne možemo a da ne primetimo da bi, bez robovanja materijalnim vrednostima, deca koja su danas dobila zahvalnice, kao više odgovarajuću meru zahvalnosti društva za sav njihov trud i rad, dobila da su uz zahvalnicu na poklon dobili i neku knjigu. Da ih ti pokloni sećaju kako su knjige su nagomilano blago sveta i dostojno nasleđe generacija i naroda koji ceni trud kraljevačkih đaka uložen u ove uspehe.

U muzičokom delu programa učestvovali su učenici muzičk škole „Stevan Mokranjac“, koji su i sami nagrađeni na republičkim takmičenjima.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments