Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

10. jul 2018.

Milicu Đekić, pripadnicu 27. mehanizovanog bataljona Druge brigade KOV, koja je pre nekoliko dana spasila ženu iz nabujalog potoka u selu Lopatnica, Ministarstvo odbrane nagradilo je besplatnim sedmodnevnim boravkom na Tari sa porodicom

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković sastali su se danas sa razvodnikom Milicom Đekić iz 27. mehanizovanog bataljona Druge brigade Kopnene vojske, koja je pre nekoliko dana spasila ženu iz nabujalog potoka u selu Lopatnica, kod Kraljeva.

Nesrećna žena je pokušavala da oslobodi panj zaglavljen u vodi, kada se okliznula i upala u nju. Kada je to čula, razvodnik Đekić je istog trenutka potrčala za ženom koju je bujica nosila, a za njom je krenuo i očuh Goran. Sustigli su je posle 300 metara kada se žena uhvatila za granje i zaustavila, što su Milica i Goran iskoristili da uđu u vodu i izvuku je.

Milica ističe da u tim trenucima nema vremena za razmišljanje, ali ćete učiniti sve kako biste pomogli nekome u nevolji.

 - Kada smo je izbavili iz vode, ukazali smo joj prvu pomoć, a potom je zbrinuta u kraljevačkoj bolnici. Ona je dobro, samo je ugruvana i nema ozbiljnije povrede. Ja sam tek sada, kada je sve prošlo, postala svesna šta sam uradila, a takođe sam svesna i šta je sve moglo da se desi, rekla je razvodnik Đekić.

 Ministar Vulin istakao je da se Vojska Srbije voli i ceni zbog ljudi koji je čine.

 - Primer da je naš pripadnik, naša Milica, rizikovala sopstveni život da bi zaštitila i spasila ljudsko biće u nevolji govori ko su pripadnici Vojske Srbije. Zbog toga, kada god vidite da smo nešto obezbedili za pripadnike naše vojske, kada vidite da smo im bar malo poboljšali materijalni položaj, znajte da je to poboljšanje za čitavu Srbiju i za svakoga u Srbiji, istakao je ministar odbrane.

General Diković je naglasio da pružiti pomoć ljudima čiji su životi ugroženi jeste humano delo, a posebno kada u tim trenucima rizikujete i sopstveni život.

 - Ovo je divan primer humanosti naših vojnika, požrtvovanja i odnosa prema ljudima van vojske, odnosno u potpunosti shvatanje svoje uloge i značaja i Vojske Srbije i njenih zadataka. Ovaj čin i nije ništa neobično za vojnika. Važno je znati da će pripadnici Vojske Srbije, kao i ostali čestiti građani, uvek pomoći drugima čiji je život u opasnosti, poručio je general Diković.

Ministar Vulin i general Diković nagradili su razvodnika Milicu Đekić besplatnim sedmodnevnim boravkom na Tari sa porodicom, a biće predložena i za medalju Vojske Srbije.

izvor teksta, fotografije i video - sajt Ministarstva odbrane

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Stanar

    Gost - Stanar

    Bravo Milice ! Srbiji treba što više takvih kao ti a što manje ovakvih kao ministar, tetkine dece.
    • Ime: Stanar