Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  1 / 5

Zvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

12. jul 2018.

Iz tekuće budžetske rezerve opredljeno je 5.810.000 dinara za sanaciju i adaptacju Doma kulture u Ribnici, koji će dve godine koristiti učenici i nastavnici OŠ «Sveti Sava» dok bude trajala izgradnja novog školskog objekta

U budžetu za ovu godinu, u Kraljevu je devet miliona dinara planirano za rušenje postojeće zgrade osnovne škole «Sveti Sava» u Ribnici. Država će za projekat izgradnje nove škole ove godine izdvojiti 50 miliona dinara preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima (koja finansira kompletnu izgradnju novog objekta). Danas je odlučeno da iz tekuće gradske budžetske rezerve, još 5.810.000 dinara bude izdvojeno za sanaciju i adaptacju Doma kulture u Ribnici u kojem će đaci ove škole tokom naredne dve godine, dok ne bude završena nova školska zgrada - pohađati nastavu.

Član Gradskog veća Aleksandar Cvetković, resorno zadužen za oblast obrazovanja, učestvovao je u traženju najpogodnije lokacije. On kaže da su nadležni, pre samog odabira ovog objekta, poslednjih godinu dana tražili najadekvatniji i najbezbedniji objekat. Od prostorija i objekata kojima grad raspolaže, Dom kulture ispostavilo se, kako je rekao Cvetković, pruža sve adekvatne uslove.

- Planirano je da radovi na adaptaciji Doma kulture budu završeni do kraja septembra i da se tada sve potrebno za nastavu iz stare škole preseli u ovaj objekat – ističe Cvetković.

Na sastanku koji je obavljen sa Savetom roditelja OŠ “Sveti Sava”, ističe on, bilo je negodovanja i raznih pitanja, ali je, tvrdi Cvetković, sa članovima Saveta razjašnjeno da je objekat u Ribnici najadekvatniji, najbliži postojećem objektu i najbezbedniji, što je nadležnima bilo najvažnije.

- Uslovi u Domu kulture zadovoljavaju opšte uslove obrazovanog profila, jer objekat ima prostorije na spratu, koje sada koristi MZ Ribnica i prostorije koje trenutno koriste zaposleni u Kulturnom centru “Ribnica”. Fiskulturna sala biće pregrađena i adaptirana u učionice – pojašnjava Cvetković, navodeći da treba odraditi instalaterske i radove na električnim instalacijama, postaviti ogradu.

Zaposleni iz KC “Ribnica” biže privremeno izmešteni, najverovatnije u prostorije koje su u gradskom vlasništvu u Ulici Zelena Gora. 

Osnovna škola „Sveti Sava“ u Ribnici, još uvek je smeštena  u, kako se tada smatralo, privremenom izgrađenom objektu 1965. godine.

Osnovna škola „Sveti Sava“ u Ribnici, smeštena je u, kako se tada smatralo, privremenom izgrađenom objektu 1965. godine.

 

Ova fotografija nalazila se na sajtu škole kao prikaz idejnog rešenja nove školske zgrade.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments