Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  0 / 5

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

12. jul 2018.

Svi koji su konkurisali za podsticajna sredstva namenjena investicijama u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, a ispnili su uslove, dobiće novac (ukupno 27 miliona dinara za 147 poljoprivrednika), a za ostale je raspisan novi javni poziv

Na javnom oglas za dodelu sredstava za podsticaje investicijama u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u 2018. godini podneta je ukupno 161 prijava, od kojih 147

prijava ispunjava propisane uslove, a 14 je odbijeno zato što uslove nisu ispunili. Ima onih koji imaju isti broj bodova, a dobili su različit iznos sredstava.

- Radi se o tome da su njihovi projekti kojima su predvideli kupovinu određene fizičke imovine različiti, odnosno – ako neko traži osam krava, a neko dve, ne mogu da dobiju isti iznos sredstava. To zavisi od njihovih potreba i od sopstvenih sredstava koja su spremni da ulože – objašnjava gradonačenik Predrag Terzić.

Prošle godine do subvencija su poljopivredni proizvođači dolazili po redosledu vremena predaje zahteva, zbog čega se dešavalo da se, veče uoči dana predviđenog za predaju dokumentacije, formiraju redovi ispred zgrade Gradske uprave. Nekoliko godina zaredom tako su jedni isti poljoprivredni proizvođači dobijali sredstva, a drugi – ostajali bez njih. Ove godine su zahtevi bodovani, pa su oni koji do sada nisu dobijali sredstva imali dodatnih 30 bodova, a dodatne poene imali su i oni koji žive na selu, odnosno u mestu na kojem se nalaze parcele, mlađi od 40 godina i žene (pet dodatnih bodova).

- Bilo je opredeljeno 33 miliona dinara, ali je raspodeljeno 27 miliona, a za preostalih šest miliona dinara moći će, po novom javnom pozivu od ponedeljka 16. jula da konkurišu poljoprivrednici koji sada nisu ispunili uslove, ali će imati 30 dana (toliko traje konkurs) da ih obezbede – najavio je gradonačelnik Kraljeva.

Na inicijativu JP za uređivanje građevinskog zemljišta, na današnjoj sednici Gradskog veća opredeljeno je 42.500.000 dinara za pojačano održavanje puteva unutar Generalnog urbanističkog plana (GUP) i van GUP uz učešće građana od 15 odsto.

- Trudli smo se da ovom inicijativom, različite delove teritorije grada Kraljeva podjedno razvijamo, kako se ne bi dogodilo  da u nekoliko sela uložimo ogroman novac, a da neki drugi delovi gradske teritorije budu nepokriveni, odnosno da se tamo ne ulažu sredstva za novo asfaltiranje – pojasnio je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Za ovu namenu, tokom 2017. godine, u Kraljevu je izdvojeno 35 miliona dinara.

 

- Treba razmišljati da naredne godine za ovu namenu opredelimo još više sredstava, kako bismo značajnije rešavali problem infrastrukture na selu – istakao je gradonačelnik Kraljeva.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments